Gospodărie mistuită de flăcări, la Costâna. Incendiul a pornit de la echipamentele de iluminat cu defecțiuni


Intră acum și în grupul de

Un incendiu puternic a izbucnit luni dimineața în satul Costâna din comuna Todirești, o gospodărie fiind puternic afectată de flăcări.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, slt. Alin Găleată, pentru localizarea și lichidarea incendiului au intervenit militarii Detașamentului de Pompieri Suceava, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Todirești, cu patru autospeciale cu apă și spumă și o ambulanță SMURD.

Găleată a precizat că la sosirea echipajelor ardea un adăpost de animale, cu pericol de propagare a flăcărilor la casa de locuit și la alte construcții învecinate.

În urma incendiului au ars adăpostul de animale pe o suprafață de aproximativ 250 de metri pătrați, materiale din lemn, utilaje gospodărești, 10 baloți de paie, 2 butelii de aragaz (care au explodat) și altele.

De asemenea, în incendiu au pierit o vacă, o oaie, un miel și 150 de pui de păsări de curte, iar 8 capre și 50 de păsări de curte au fost salvate din interiorul clădirii cuprinse de flăcări. S-a degradat parțial acoperișul casei.

„Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de echipamente de iluminat cu defecțiuni”, a precizat slt. Alin Găleată.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat casa proprietarului și celelalte clădiri învecinate, cu bunurile aferente. (M.T.)

Foto: ISU Suceava


Intră acum și în grupul de