Țigări ascunse în cutii cu napolitane, descoperite de polițiștii de frontieră din Vama Siret într-un microbuz condus de un tânăr ucrainean

Un tânăr ucrainean, de 22 de ani, nu mai are voie să intre în România în următorii cinci ani, după ce polițiștii de frontieră din Vama Siret l-au prins cu țigări de contrabandă ascunse în cutii cu napolitane.

Potrivit ofiţerului pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, marți dimineață, în jurul orei 05.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Siret, s-a prezentat pe sensul de intrare în țară un cetățean ucrainean în vârstă de 22 ani, la volanul unui microbuz înmatriculat în Ucraina.

„Existând suspiciuni că acesta transportă țigări de proveniență ucraineană, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra mașinii, bagajelor și persoanei. Astfel, a fost descoperită ascunsă și nedeclarată, în mai multe cutii cu napolitane, cantitatea de 246 pachete de țigări, mărcile Kent și Marble, de proveniență ucraineană”, a precizat comisarul-şef Ilie Poroch-Seriţan.

El a mai arătat că țigările în valoare de 370 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei de către autoritatea vamală.

Totodată, împotriva cetățeanului ucrainean a fost instituită măsura interzicerii intrării în România pe o perioadă de 5 ani.  (M.T.)