Foc de armă la Straja pentru oprirea a două autoturisme de teren cu țigări de contrabandă de peste 362.000 lei. Șoferii au sărit din maşinile aflate în mers şi au fugit în pădure

Polițiștii de frontieră suceveni au descoperit, marți, în două autoturisme de teren, aproximativ 31.000 de pachete cu țigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 362.000 lei.

Potrivit ofiţerului pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, marți, 1 mai a.c., la nivelul S.T.P.F. Suceava – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 10.00, polițiștii de frontieră au identificat pe un drum forestier de pe raza localității Straja, două autoturisme de teren marca Mitsubishi Shogun, despre care existau date că transportă țigări de proveniență ucraineană.

„Poliţiştii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea acestora, moment în care șoferii mijloacelor de transport au încercat să se sustragă de la control, schimbând direcția de deplasare. Poliţiştii de frontieră au efectuat somațiile legale prin voce, dar persoanele în cauză nu s-au supus, fapt pentru care a fost tras, conform prevederilor legale, un foc de avertisment în plan vertical. În acel moment, cei doi conducători auto au sărit din maşinile aflate în mers şi au fugit în pădure”, a precizat comisarul-şef Ilie Poroch-Seriţan.

El a mai arătat că în urma verificării autoturismelor, s-a constatat că în acestea se aflau colete cu ţigări de contrabandă, fapt pentru care au fost duse la sediul S.T.P.F. Suceava, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 30.975 pachete cu țigări, marca Marble, de provenienţă ucraineană.

„Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 362.198 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar cele două autoturisme înmatriculate în Marea Britanie şi Bulgaria, în valoare de 6.000 lei fiecare, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor”, a spus ofiţerul pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava.

De asemenea, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru identificarea persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi  infracţionale, sub directa supraveghere a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți. (M.T.)