Acasă Social Proiectul privind Centrul multifuncțional „Arta” din Ițcani va fi realizat în 36...

Proiectul privind Centrul multifuncțional „Arta” din Ițcani va fi realizat în 36 de luni cu 1,4 milioane de euro. Lungu: Săptămâna viitoare depunem proiectul pentru finanțare. Acolo va funcționa și cinematograf


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că săptămâna viitoare urmează să fie depus în vederea finanțării proiectul de realizare a Centrului multifuncțional „Arta” din Ițcani.

El a spus că în ultima ședință a Consiliului Local Suceava s-au aprobat indicatorii pentru Centrul multicultural Arta-Ițcani.

„Ne propunem ca într-o săptămână să depunem proiectul”, a declarat primarul.

El a menționat că vor fi două corpuri de clădire, respectiv actualul corp al cinematografului Arta și o extindere cu parter și etaj.

Primarul a subliniat că municipalitatea este obligată să păstreze obiectul de activitate al cinematografului și că acolo va  fi amenajat un cinematograf, dar nu de talia Cinema Modern.



Lungu a precizat că valoarea totală a investiției este de 6,4 milioane de lei, respectiv 1,4 milioane de euro, iar municipalitatea va contribui cu 2 la sută din valoarea totală a proiectului, respectiv 128.504 lei.

Ion Lungu a mai declarat că perioada de realizare a investiției este de 36 de luni, iar acest centru multifuncțional este așteptat de locuitorii cartierului Ițcani.(T.B.)


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version