Mercedes căutat de autoritățile din Belgia, descoperit în Vama Siret. Șoferul le-a prezentat poliţiştilor de frontieră un permis fals


Intră acum și în grupul de

Un bărbat în vârstă de 37 de ani este cercetat de polițiști pentru săvârșirea mai multor infracțiuni, după ce a fost prins în Vama Siret conducând cu un permis fals un autoturism marca Mercedes ce figura ca fiind căutat de autorităţile din Belgia.

Potrivit ofiţerului pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, joi, 3 mai a.c., în jurul orei 19.00, în P.T.F. Siret, s-a prezentat la control pe sensul de ieşire din ţară un cetățean român în vârstă de 37 de ani care conducea un autoturism marca Mercedes, cu număr de înmatriculare specific Belgiei.

„În urma controlului efectuat asupra documentelor de călătorie şi verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul figurează ca fiind bun căutat pentru confiscare, alerta fiind introdusă de către autoritățile din Belgia”, a precizat comisarul-şef Ilie Poroch-Seriţan.

El a mai arătat că poliţiştii de frontieră au constatat că permisul de conducere prezentat la control nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond specifice unui document autentic, fiind fals.

Astfel, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, uz de fals şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere, iar autoturismul  în valoare de aproximativ 19.000 lei a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră, până la finalizarea cercetărilor. (M.T.)


Intră acum și în grupul de