Un incendiu pornit de la un cablu electric defect a provocat pagube în două gospodării din satul Costișa

Un incendiu puternic a izbucnit în plină în noapte, în satul Costișa din comuna Frătăuții Noi, flăcările provocând pagube în două gospodării.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, slt. Alin Găleată, incendiul a fost anunțat duminică, 6 mai a.c., la ora 23:14, militarii Detașamentului de Pompieri Rădăuți, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Frătăuții Noi, Frătăuții Vechi, Gălănești și Bilca, intervenind cu șapte autospeciale cu apă și spumă.

„La sosirea echipajelor, ardeau generalizat anexele dintr-o gospodărie și o parte din izolația și din acoperișul locuinței învecinate, existând pericolul de propagare la vecinătăți”, a spus Găleată.

El a menționat că la prima gospodărie au ars un adăpost de animale, un depozit de furaje și o bucătărie de vară pe o suprafață totală de aproximativ 200 de metri pătrați.

De asemenea, au mai ars circa 5 tone de fân și 10 metri cubi lemn de foc, s-a degradat acoperișul bucătăriei pe aproximativ 30 de metri pătrați, au pierit două vaci și 20 de păsări de curte.

La locuința învecinată, au ars parțial izolația exterioară (90 mp) și astereala din lemn a acoperișului (35 mp).

„Incendiul a izbucnit din depozitul de furaje, iar cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu electric defect”, a spus purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.

Incendiul a fost lichidat la ora 4:25, iar din fericire nu s-au înregistrat victime omenești, pompierii reușind să salveze casa de locuit și alte două anexe din prima gospodărie, locuința învecinată și anexele aferente, precum și alte două case aflate în imediata apropiere.

(M.T.)