Trei pompieri care mergeau acasă au acordat primul ajutor medical un bărbat rănit grav într-un incident rutier la Cornu Luncii


Intră acum și în grupul de

Trei pompieri de la Detașamentul de Pompieri Fălticeni care mergeau, sâmbătă dimineața, spre casă domiciliu, în comuna Mălini, după o tură de serviciu plină de evenimente au acordat ajutor medicat unui bărbat rănit grav într-un incident rutier la Cornu Luncii.

 

Potrivit ISU Suceava, plt.adj. Dorel Burlui, plt.adj. Cristi Bârsanu și plt.maj. Gheorghe Butnariu se aflau într-un autoturism, pe raza localității Cornu Luncii, când în fața lor au observat o persoană căzută în afara părții carosabile, într-un șanț și au oprit, iar în zonă au găsit o căruță distrusă într-un incident rutier.

După ce au anunțat evenimentul la 112, cei trei pompieri militari, cu pregătire paramedicală, au evaluat victima, un bărbat în vârstă de aproximativ 60 de ani, care a suferit o fractură deschisă la gamba piciorului stâng, cu pierdere masivă de sânge.

Salvatorii au folosit trusa medicală din autoturismul propriu și au acordat primul ajutor medical, stabilizând pacientul și oprind sângerarea.

În scurt timp, a ajuns și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Suceava, care a preluat rănitul și l-a transportat la Spitalul Municipal Fălticeni, pentru investigații suplimentare și tratament de specialitate.

ISU Suceava îi felicită pe cei trei pompieri pentru modul în care au acționat în afara serviciului.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de