Amenzi în valoare de aproximativ 80.000 de lei aplicate de comisarii suceveni pentru protecția consumatorilor în timpul controalelor din luna aprilie


Intră acum și în grupul de

Comisarul şef adjunct al CJPC Suceava, Vasile Latiş, a precizat, marți, într-un comunicat de presă, că în cursul lunii aprilie au fost efectuate 142 de controale în urma cărora au fost aplicate 28 de avertismente şi 32 de amenzi în valoare de 79.800 lei

Latiş a spus că aceste acţiuni de control au fost efectuate fie în cadrul tematicilor naţionale şi locale de control pe diferite categorii de produse, fie pentru cercetarea reclamaţiilor consumatorilor. El a precizat că în cursul lunii aprilie s-au înregistrat 86 de reclamații, în principal asupra operatorilor de telefonie mobilă.

Comisarul şef adjunct al CJPC Suceava a menționat că 20 de controale au vizat respectarea prevederilor legale din domeniul protecției consumatorilor la comercializarea, comformitatea, modul de etichetare, prezentare și publicitate a laptelui de consum, a produselor lactate, a laptelui conservat parțial sau integral deshidratat.

Astfel, pentru produse expirate, produse neetichetate conform legislației în vigoare, lipsa prețurilor, comisarii pentru protecția consumatorilor au aplicat trei amenzi în valoare de 10.000 de lei, au dat un avertisment și au oprit definitiv de la comercializare 15,5 kg de produse în valoare de 174 lei.

De asemenea, alte 35 de acțiuni de control s-au desfășurat pentru respectarea prevederilor legale privind protecția consumatorilor la comercializarea produselor alimentare și nealimentare în mediul rural.

În cadrul acestor acțiuni s-au dat 14 amenzi în valoare de 10.500 de lei și șapte avertismente.

„Au fost depistate produse expirate, produse fără etichetă sau cu eticheta incorectă, lipsă prețuri, lipsă orar de funcționare”, a spus Latiș.

El a mai arătat că alte 15 controale au vizat respectarea prevederilor legale privind protecția consumatorilor în unitățile de alimentație publică din mediul rural. La aceste acțiuni de control s-au aplicat trei amenzi în valoare de 13.200 lei, patru avertismente și au fost retrase definitiv de la comercializare 10 kg de produse în valoare de 285 lei.

„Au fost constatate produse expirate și deficiențe de informare în lista meniu”, a mai spus comisarul şef adjunct al CJPC Suceava, Vasile Latiş.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de