ISU Suceava a organizat etapa județeană a concursului cercurilor tehnico-aplicative de elevi „Prietenii Pompierilor”

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, a organizat sâmbătă, 19 mai a.c., pe stadionul „Unirea” din municipiul Suceava, etapa judeţeană a concursului cercurilor tehnico-aplicative de elevi „Prietenii Pompierilor”.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, slt. Alin Găleată, competiţia are un caracter educativ în domeniul situaţiilor de urgenţă şi se organizează în scopul dezvoltării capacităţilor de înţelegere şi de apreciere a pericolelor generate de situaţiile de urgenţă, precum în scopul promovării, în rândul elevilor, a atitudinilor şi comportamentelor corespunzătoare.

„Ca și în cazul concursului cu tematică de protrecție civilă „Cu viața mea apăr viața”, și această competiție a fost un câștig pentru toți participanții și nu numai, deoarece prin cunoștințele pe care le-au dobândit tinerii în timpul pregătirii lor, iar apoi le-au demonstrat în practică, arată că noua generație dorește să se implice tot mai mult în nobila misiune de salvare a semenilor aflați în pericol”, a spus Găleată.

El a menționat că în urma centralizării punctajelor obţinute la cele trei probe ale concursului (test de verificare a noţiunilor de teorie, pista de îndemânare peste obstacole şi ştafeta de 400 metri cu obstacole), clasamentul a fost următorul:

Fete:   Locul I – Echipajul Şcolii Gimnaziale Nr.1 Vatra Dornei; Locul II – Echipajul Şcolii Gimnaziale „Mihai Eminescu” Rădăuți; Băieţi:         Locul I – Echipajul Şcolii Gimnaziale Nr.1 Vatra Dornei; Locul II – Echipajul Şcolii Gimnaziale „Mihai Eminescu” Rădăuți; Locul III – Echipajul Şcolii Gimnaziale Cornu Luncii; Locul IV – Echipajul Şcolii Gimnaziale „Vasile Tomegea” Boroaia; Locul V – Echipajul Şcolii Gimnaziale Bosanci.

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava a mai precizat că în funcţie de punctajul obţinut la nivel naţional, echipele câștigătoare (fete și băieți), din cadrul Școlii Gimnaziale Nr.1 Vatra Dornei, coordonate  de către prof. Constantin Obreja, se vor califica la Concursul Naţional „Prietenii Pompierilor”, care va fi organizat de către cele două ministere partenere, în perioada vacanţei de vară a elevilor.

„Felicitări tuturor echipajelor și pentru coordonatorii acestora, pentru pasiunea și efortul susținut depuse pentru a menține această competiție la un nivel ridicat”, a transmis slt. Alin Găleată.

(M.T.)