Un sucevean care a agresat un polițist SAS la ieșirea de la film pentru că în 2014 l-a sancționat după o descindere la clubul Ranch, a fost trimis în judecată pentru ultraj


Intră acum și în grupul de

Un sucevean a fost trimis în judecată de Parchetul Tribunalului Suceava pentru ultraj după ce în 30 aprilie 2017 aceasta a agresat, înjurat, jignit şi ameninţat verbal un polițist din Serviciul de Acțiuni Speciale pe motiv că, în urma unei intervenții la un eveniment din 2014 la clubul Ranch, l-ar fi sancționat contravențional, agresorul fiind la acea dată agent de pază.

Evenimentul s-a petrecut în 30 aprile 2017 la ieșirea polițitului de la un film de la Cinema City, când polițistul a fost agresat verbal, dar agresorul a încercat să-l provoace pe agentul de poliție agitându-se ameninţător.

Procurorii arată în rechizitoriu că în noaptea de  05/06 aprilie 2014, polițistul agresat şi alţi trei colegi din cadrul S.AS. au fost desemnaţi de conducerea I.P.J. Suceava să intervină în vederea aplanării unor eventuale conflicte violente și s-au deplasat la un bar din municipiul Suceava pentru aplanarea unui scandal însă, un agent de pază la data respectivă i-a împiedicat să ia măsurile necesare în vederea desfăşurării activităţii pentru care s-au deplasat la locul incidentului, s-a manifestat violent la adresa lucrătorilor de poliţie, motiv pentru care aceştia au fost nevoiţi să utilizeze forţa fizică împotriva sa, iar ulterior l-au condus pe bărbat la sediul subunităţii de poliţie procedând la sancţionarea sa contravenţională.

De la momentul respectiv  acel agent de pază, considerând că polițistul a procedat la sancţionarea sa în mod nejustificat, a postat diverse fotografii cu polițistul pe reţelele de socializare, însoţite de insulte sau comentarii denigratoare, iar în situaţiile în care s-a întâlnit pe raza municipiului Suceava cu acesta a adoptat faţă de aceasta o atitudine ameninţătoare, provocatoare, proferând insulte la adresa sa ori a membrilor familiei sale.

În data de 30 aprilie 2017, aflat în timpul său liber, polițistul a mers împreună cu soţia şi fiul lor la un complex comercial din municipiul Suceava, iar în timp ce soţia şi băiatul său au intrat într-o sală pentru a viziona un film, polițistul a mers într-o altă sală, pentru a viziona un alt film, sală în care se afla și agresorul.

După terminarea filmului, polițitul a părăsit sala, îndreptându-se grăbit spre ieşire pentru a se întâlni ulterior cu soţia şi fiul său, iar în acest moment bărbatul a pornit în fugă după acesta pe holurile complexului comercial, iar după puţin timp a ajuns în spatele polițistului  l-a lovit cu putere în spate cu mâna, după care a început să-i adreseze insulte, făcându-i reproşuri cu privire la activitatea din anul 2014, a adoptat o atitudine în mod vădit provocatoare prin aceasta încercând să determine victima să riposteze în mod violent pentru ca ulterior inculpatul să-i poată aplica lovituri mai puternice, a scuipat  pe polițist, concomitent cu aplicarea mai multor lovituri cu cotul ori cu mâinile în diverse zone anatomice.

Pe de altă parte, polițistul a încercat să-l facă pe agresor să înceteze cu provocările, solicitându-i să-l lase în pace şi încercând totodată să se îndepărteze, dar cu toate acestea, agresorul a continuat să se manifeste provocator , acţionând de o manieră ameninţătoare, împiedicându-l pe acesta să se îndepărteze prin exercitarea unor lovituri în zona pieptului şi a abdomenului, inclusiv prin împingerea polițistului  în pereţii laterali ai coridoarelor , ceea ce i-a produs polițistului leziuni grave victimei la umărul drept.

După  incident polițistul a sunat la 112 şi a solicitat sprijinul lucrătorilor de poliţie, ulterior fiind declanşate cercetările.

Medicii legiști au constatat că polițistul a avut leziuni la umărul drept, produse prin loviri cu sau de corp contondent şi mişcare articulară forţată, care pot necesita în vederea vindecării un număr de 20-25 zile de îngrijiri medicale.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de