Școala Gimnazială ”Petru Mușat” Siret – punte între generații


Intră acum și în grupul de

Duminică, 20 mai 2018, Școala Gimnazială ”Petru Mușat” Siret a convocat un Consiliu Profesoral Festiv cu tema ”Punte între generații”, organizat cu ocazia celebrării Zilei Școlii.

Această şcoală şi-a pus amprenta asupra personalităţii miilor de tineri care au absolvit-o, fiind incontestabil meritul atâtor învăţători şi profesori, mulţi trecuţi în eternitate, care s-au străduit să le modeleze caracterele, dăruindu-le învăţătură. De aceea, lor, slujitorilor şcolii de ieri şi de azi, li se cuvin recunoştinţa şi consideraţiile celor la a căror educare au contribuit, precum şi preţuirea întregii societăţi. 

La activitatea, care s-a desfășurat la Centrul Cultural ”Mihai Teliman”, au participat elevi, părinți, dascăli de ieri și de azi, reprezentanți ai diferitelor instituții publice, ai Consiliului Local și ai Primăriei orașului Siret.

În prima parte a evenimentului a fost prezentată o retrospectivă a școlii din ultimii 10 ani,  rezultatele activităților școlare și extrașcolare, precum și proiectele naționale și europene derulate de școală. Au fost premiați foștii dascăli ai acestei instituții dar și elevii care au avut rezultate deosebite la olimpiadele și concursurile școlare de anul acesta. Această  celebrare a constituit un prilej propice de a lansa și primul număr al revistei școlii ”Vocea Mușatinilor”. Moderatorii acestei activități au fost dna director Liliana Mocrei și dl director adjunct Dumitru Băncescu.

Cea de a doua parte a evenimentului a constat în prezentarea unui program artistic plin de momente speciale, dans și muzică, pregătit de elevii școlii sub îndrumarea dnei profesor Zirca Ianoș.

Aniversarea școlii, dincolo de recunoaşterea tradiţiei şi a valorii, a însemnat, mai ales, un moment încărcat de emoţii şi de bucurii, de evocare a unor clipe minunate. „La mulţi ani, şcoală dragă!”

 

Director,

prof. Liliana Mocrei


Intră acum și în grupul de