Șofer de 74 de ani, prins în timp ce conducea băut și cu viteză la Pojorâta

Un șofer de 74 de ani, din Câmpulung Moldovenesc, care s-a urcat băut la volan și a depășit viteza legală a fost prins de polițiști, sâmbătă, la Pojorâta.

Potrivit IPJ Suceava, sâmbătă, 26 mai a.c., Poliția municipiului Câmpulung Moldovenesc a organizat o acțiune pe raza de competență pe linia prevenirii și combaterii activităților comerciale ilicite, a încălcării normelor rutiere și a faptelor cu violență, a tulburării ordinii și liniștii publice în zona discotecilor şi barurilor.

Astfel, în cadrul acțiunii au fost legitimate 59 de persoane şi au fost controlate 46 de autovehicule şi bagaje.

De asemenea, au fost testaţi cu aparatul etilotest 6 conducători auto, fiind constatată o infracțiune.

Mai mult, polițiștii au aplicat și 20 de sancțiuni contravenționale, în valoare de  13.625 lei, și au reţinut patru permise de conducere.

Sâmbătă, la ora 18.36, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Câmpulung Moldovenesc a oprit pentru control pe DN 17, din comuna Pojorâta, autoturismul condus de un bărbat de 74 de ani din municipiul Câmpulung Moldovenesc, înregistrat de aparatul radar în timp ce rula cu viteza de 72 km/h în localitate.

„Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, a precizat Poliția Suceava.

Polițiștii au deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

(M.T.)