Băut și fără permis, un bărbat din Voitinel a fost urmărit în trafic după ce nu a oprit la semnalele polițiștilor


Intră acum și în grupul de

Un bărbat în vârstă de 52 de ani, din comuna Voitinel, este cercetat după ce a condus băut și fără permis o autoutilitară și nu a oprit la semnalele polițiștilor.

Potrivit IPJ Suceava, luni, 28 mai a.c., la ora 12.05, o patrulă din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti ce acționa pe DN 2E, din comuna Voitinel, a efectuat semnalul regulamentar de oprire unei autoutilitare, însă conducătorul auto nu s-a conformat.

Astfel, polițiștii au urmărit autoutilitara având în funcțiune semnalele acustice și luminoase, pe o distanță de aproximativ 1 km, iar la intersecția cu DN 2H, de pe raza comunei Vicovu de Jos, conducătorul autoutilitarei a oprit brusc, a coborât și a fugit, fiind interceptat și prins de către agenții de poliție.

„Conducătorul auto a fost identificat ca fiind un bărbat de 52 de ani, din comuna Voitinel care emana halenă alcoolică, motiv pentru care, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,92 mg/l alcool pur în aer expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiști au constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto, iar autoutilitara nu este asigurată R.C.A., polița prezentată de către conducătorul auto fiind falsă”, a arătat Poliția Suceava.

Bărbatul a fost sancționat contravențional pentru faptul că a ignorat semnalele regulamentare de oprire efectuate de polițiștii aflați în exercitarea serviciului și pentru faptul că autoutilitara condusă nu era asigurată RCA la momentul verificării, fiindu-i reținute plăcuțele cu numărul de înmatriculare și certificatul de înmatriculare.

Totodată, polițiștii au deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”, „complicitate la fals material în înscrisuri oficiale” și „uz de fals”, ce va fi soluționat procedural.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de