Un cablu electric defect a provocat un incendiu într-o gospodărie din Zamostea


Intră acum și în grupul de

O gospodărie din comuna Zamostea a fost cuprinsă de flăcări în noaptea de sâmbătă spre duminică, incendiul fiind generat de un cablu electric defect.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, slt. Alin Găleată, militarii Gărzii de Intervenție Siret și ai Detașamentului de Pompieri Rădăuți, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Zamostea, au intervenit cu cinci autospeciale cu apă și spumă și o ambulanță SMURD B2 pentru localizarea și lichidarea incendiului.

„La sosirea echipajelor, ardeau anexele gospodărești și o parte din acoperișul casei de locuit, cu pericol de propagare la întreaga locuință și la gospodăriile învecinate”, a spus Găleată.

El a menționat că în urma incendiului au ars o bucătărie de vară pe 55 de metri pătrați, o șură pe 20 de metri pătrați, alte anexe gospodărești pe aproximativ 60 de metri pătrați și 15 metri pătrați din astereala casei.

De asemenea, au mai ars documente personale și de proprietate, precum și mai multe bunuri materiale din interiorul clădirilor afectate de foc.

„Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu electric defect”, a precizat slt. Alin Găleată.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de