Caravana SMURD „Fii pregătit!”, de instruire a populaţiei pentru a face faţă situaţiilor de urgență, ajunge la Suceava și Câmpulung Moldovenesc

Caravana SMURD – „Fii pregătit!” se va afla în judeţul Suceava în zilele de 9 şi 10 iunie.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, slt. Alin Găleată, Caravana SMURD – „Fii pregătit!” va fi amplasată sâmbătă, 9 iunie, între orele 10:00-18:00, pe esplanada Casei de Cultură din municipiul Suceava, urmând ca duminică, 10 iunie, în acelaşi interval orar, vizitatorii să fie aşteptaţi în zona centrală a municipiului Câmpulung Moldovenesc, pe esplanada Casei de Cultură.

„Caravana SMURD – de instruire a populaţiei pentru a face faţă situaţiilor de urgenţă – reprezintă un centru mobil de instruire care dispune de o sală de şcolarizare cu o capacitate de 40 de persoane, care este dotat cu toate echipamentele medicale şi de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a participanţilor”, a precizat Găleată.

Cursurile de instruire medicală se adresează atât populaţiei, cât şi profesioniştilor, în compunerea caravanei existând şi o încăpere similară interiorului unei ambulanţe.

Alin Găleată a menționat că în cadrul centrului mobil de instruire, specialiştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava vor susţine activităţi de pregătire a populaţiei pentru acordarea de prim ajutor în situaţii de urgenţă, dar şi prezentări ale principalelor dezastre naturale: cutremure, inundaţii, alunecări de teren, incendii și altele.

De asemenea, prezentările vor fi însoţite de recomandări privind modul în care populaţia trebuie să reacţioneze în cazul producerii unor astfel de evenimente.

Totodată, participanţii vor putea viziona filme realizate de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, printre acestea regăsindu-se şi cele realizate în cadrul campaniilor naţionale de pregătire a populaţiei „R.I.S.C.- Renunţă. Improvizaţiile sunt Catastrofale” şi „Nu tremur la cutremur”.

„Îi invităm pe suceveni să participe la activităţile organizate la Caravana SMURD, întrucât acestea le vor aduce informaţii esențiale privind modul de comportare înainte, pe timpul şi după producerea unei situaţii de urgenţă”, a transmis slt. Alin Găleată.

(M.T.)

loading...