Rata şomajului în judeţul Suceava în scădere în luna mai faţă de aprilie. La AJOFM Suceava erau înregistraţi aproximativ 11 000 de şomeri, mai puţin de o treime fiind beneficiari de indemnizaţii de şomaj.


Intră acum și în grupul de

Directorul executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă(AJOFM) Suceava, Dănuţ Mihai Burgheaua, a precizat, vineri, într-un comunicat de presă că rata şomajului judeţean continuă trendul descrescător fiind de 4,77 la sută în luna mai, uşor mai scăzută decât în aprilie cu 0,28 la sută.

“Tendinţa descrescătoare a ratei şomajului se menţine pe fondul creşterii cererii de forţă de muncă pe piaţa locală şi europeană a muncii. Sectorul productiv, construcțiile, alimentația publică și turismul se confruntă cu un deficit constant de personal, iar domeniul IT a cunoscut o dezvoltare remarcabilă, marcată și de o creștere a solicitărilor de specialiști calificați”, a explicat Burgheaua.

El a spus că la sfârşitul lunii mai 2018,  în datele instituţiei figurau 11 069 şomeri, din care 2666 beneficiari de indemnizații de șomaj.

 


Intră acum și în grupul de