Acasă Social Rata şomajului în judeţul Suceava în scădere în luna mai faţă de...

Rata şomajului în judeţul Suceava în scădere în luna mai faţă de aprilie. La AJOFM Suceava erau înregistraţi aproximativ 11 000 de şomeri, mai puţin de o treime fiind beneficiari de indemnizaţii de şomaj.


Intră acum și în grupul de

Directorul executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă(AJOFM) Suceava, Dănuţ Mihai Burgheaua, a precizat, vineri, într-un comunicat de presă că rata şomajului judeţean continuă trendul descrescător fiind de 4,77 la sută în luna mai, uşor mai scăzută decât în aprilie cu 0,28 la sută.

“Tendinţa descrescătoare a ratei şomajului se menţine pe fondul creşterii cererii de forţă de muncă pe piaţa locală şi europeană a muncii. Sectorul productiv, construcțiile, alimentația publică și turismul se confruntă cu un deficit constant de personal, iar domeniul IT a cunoscut o dezvoltare remarcabilă, marcată și de o creștere a solicitărilor de specialiști calificați”, a explicat Burgheaua.

El a spus că la sfârşitul lunii mai 2018,  în datele instituţiei figurau 11 069 şomeri, din care 2666 beneficiari de indemnizații de șomaj.

 


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version