O sobă lăsată nesupravegheată a produs un incendiu într-o gospodărie din satul Gura Putnei

O gospodărie din satul Gura Putnei, comuna Putna, a fost cuprinsă de un incendiu, duminică seara, flăcările pornind de la o sobă lăsată nesupravegheată.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, slt. Alin Găleată, militarii Gărzii de Intervenție Vicovu de Sus, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Putna, Bilca, Gălănești și Vicovu de Sus, au intervenit cu șase autospeciale și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea incendiului.

„La sosirea echipajelor, ardeau acoperișul casei de locuit și cel al unei bucătării de vară, cu pericol de propagare la construcțiile învecinate”, a spus Găleată.

El a menționat că în urma incendiului au ars acoperișul locuinței pe o suprafață de aproximativ 200 mp, acoperișul bucătăriei pe 40 mp, obiecte de mobilier, aparatură electrocasnică și alte bunuri.

De asemenea, s-au degradat aproximativ 100 mp din tavanul casei, 50 mp din pereți, precum și ferestre de la mansardă și de la parter.

„Incendiul a izbucnit din baia locuinței, cel mai probabil din cauza efectului termic generat de un mijloc de încălzire (sobă) nesupravegheat”, a precizat slt. Alin Găleată.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime omenești, iar pompierii au salvat un adăpost de animale, un garaj, un atelier, o magazie și o locuință aflată în imediata apropiere.

(M.T.)

loading...