Țigări de contrabandă găsite într-un autocar ce a fost verificat de polițiști în comuna Marginea


Intră acum și în grupul de

Polițiștii Secției de Poliție Rurală 3 Marginea au inițiat și desfășurat, vineri și sâmbătă, o acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor de contrabandă fiind desfășurate controale în trafic, dar și la unitățile de alimentație publică.

În urma activităților desfășurate au fost întocmite două dosare penale pentru „contrabandă” și au fost confiscate peste 10.000 de bucăți țigarete.

Astfel, vineri, la ora 08.10, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe DN 17A, din comuna Marginea, un autocar despre care existau date că transportă persoane cu țigări de contrabandă, ocazie cu care, în bagajul unui bărbat de 34 de ani, din județul Botoșani, au fost identificate 10.000 bucăți țigarete cu timbru ucrainean, bunuri pentru care, bărbatul nu a putut prezenta documente legale de proveniență.

Țigările, în valoare de aproximativ 5.000 de lei, au fost confiscate, iar în acest caz a fost deschis un dosar penal pentru contrabandă.

A doua zi, în baza aceluiași plan, un echipaj din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a executat un control inopinat la un magazinul mixt din comuna Marginea, unde se afla administratorul, o femeie de 55 ani, localnică, iar cu această ocazie, într-un dulap, s-a găsit o sacoșă din material plastic, în care se afla cantitatea de 600 bucăți țigări de proveniență extracomunitară.

Țigările în valoare de aproximativ 500 lei au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, fiind deschis dosar penal pentru contrabandă. (N.B.)

 


Intră acum și în grupul de