Aproape 60 la sută dintre pacientele care au efectuat osteodensitometrii la SJU Suceava, diagnosticate cu osteoporoză


Intră acum și în grupul de

Un procent de 59 la sută din totalul pacientelor investigate în ultimele nouă luni în cadrul Laboratorul de Radiologie şi Imagistică Medicală de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava în vederea detectării densităţii minerale osoase au fost diagnosticate cu osteoporoză.

Medicul primar Agata Petrescu din cadrul Laboratorului de Radiologie şi Imagistică Medicală de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava a declarat într-o conferinţă de presă că în ultimele nouă luni au fost efectuate 2182 de investigaţii la osteodensitometrul digital, aparat de înaltă performanţă achiziţionat de spital în cursul anului trecut.

Medicul sucevean a explicat că osteodensitometria este o metodă de diagnosticare a osteoporozei, iar aparatul din dotarea spitalului permite realizarea unui număr mare de investigaţii pe zi şi conferă o acurateţe bună de detectare a densităţii minerale osoase.

Ea a spus că în urma efectuării celor 2182 de investigaţii la osteodensitometrul digital, în 59 la sută dintre paciente au fost diagnosticate cu osteoporoză, 31 la sută cu osteopenie şi doar 10 la sută dintre paciente aveau densitatea osoasă normală.

(Liliana Bujdei)

 


Intră acum și în grupul de