Amenzi de aproape 540.000 lei date de polițiștii suceveni într-o săptămână

Polițiștii suceveni au dat amenzi de aproape 540.000 lei și au confiscat bunuri în valoare de peste 19.000 lei, în cadrul acțiunilor de săptămâna trecută.

Potrivit Poliției Județene Suceava, în perioada 18-24.06.2018, poliţiştii suceveni au acţionat zilnic pentru pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale, dar şi pentru a asigura o intervenţie promptă la orice eveniment. Urmare a activităților desfășurate și a măsurilor dispuse, nu au fost înregistrate acte grave de tulburare a ordinii și liniștii publice şi nici evenimente cu impact  negativ  asupra siguranței cetăţenilor.

„Pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, la nivelul judeţului au acţionat, zilnic, 69 de patrule de menţinere a ordinii şi liniştii publice. S-a asigurat intervenția la 379 de evenimente,  291 dintre acestea fiind semnalate prin SNUAU 112 şi au fost constatate 203 infracțiuni”, a arătat IPJ Suceava.

Poliția Suceava a menționat că zilnic au acționat 9 autospeciale radar pentru monitorizarea traficului rutier şi pentru creşterea gradului de siguranţă pe drumurile publice.

Astfel, poliţiştii au reținut 88 de permise de conducere (11 pentru alcool, 25 pentru viteză excesivă și 52 pentru depășiri neregulamentare și alte abateri) şi au retras  33 de certificate de înmatriculare.

Acţiunile desfăşurate de poliţiştii suceveni au vizat în special prevenirea producerii unor accidente şi blocaje rutiere pe principalele artere de circulaţie, datorate creşterii valorilor de trafic, în special în cadrul „turismului de weekend şi turismului sezonier”, nerespectării regulilor de circulaţie de către unii participanţi la trafic şi neadaptării conduitei conducătorilor auto la condiţiile de trafic.

Au fost aplicate 1.167 de sancțiuni contravenționale. Cele mai multe (976) au fost aplicate la regimul rutier, 128 pentru acte de tulburare a ordinii și liniștii publice, iar 63  pentru fapte de altă natură. Valoarea sancţiunilor aplicate a fost de  537.730 lei. De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de 19.362 lei, fiind indisponibilizate şi bunuri în valoare de 1.831.

Urmare a intensificării activităţilor de patrulare, a activităţilor investigative desfăşurate şi a prezenţei sporite în teren a poliţiştilor, au fost prinşi în flagrant 22  de  autori de infracţiuni, fiind dispuse măsuri preventive faţă de 11 persoane.

În aceeaşi perioadă au fost depistate șapte persoane urmărite la nivel naţional şi o persoană urmărită internaţional.

„Având în vedere evenimentele preconizate şi situaţia operativă înregistrată în anii trecuţi, poliţiştii vor acţiona în continuare pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, precum şi pentru adoptarea celor mai eficiente măsuri pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică”, a mai arătat Poliția Suceava.

(M.T.)

loading...