Un sucevean care și-a ucis tatăl dându-i foc, a fost trimis în judecată. Înainte de acest gest el l-a stropit cu benzină și pe fiul său amenințând că-l incendiază


Intră acum și în grupul de

Un sucevean care și-a ucis prin incendiere tatăl a fost trimis în judecată pentru  violență în familie raportat la infracțiunea de omor.

Potrivit Parchetului Tribunalului Suceava, bărbatul trimis în judecată locuia împreună cu tatăl său în aceeași gospodărie situată într-o zona rurală a județului Suceava.

Din investigații a rezultat că în ultima perioadă, pe fondul consumului de băuturi alcoolice din partea bărbatului, între acesta și tatăl său au survenit unele altercații verbale și certuri, uneori inculpatul amenințându-l pe tatăl său că îl va omorî și apoi va da foc gospodăriei.

Astfel, în ziua de 7 martie 2018,  bărbatul a consumat o cantitate mare de băuturi alcoolice la locuința fiului său aflată la o distanță de aproximativ 500 m față de locuința sa, după care a plecat calm, liniștit, spre locuința sa, dar imediat a apelat telefonic Dispeceratul 112, solicitând prezența unor polițiști la locuința sa întrucât are un conflict cu fiul său.

Cei doi polițiști care s-au deplasat la fața locului au purtat discuții cu inculpatul fără a constata elemente de natură a duce la concluzia că s-a petrecut ceva deosebit în gospodăria familiei.

La scurt timp după discuţia cu cei doi polițiști bărbatul a revenit la locuința fiului său foarte agitat și nervos, având asupra sa un recipient din plastic cu benzină  și a amenințat că vrea să dea foc la toate lucrurile din jurul său, după care l-a stropit și pe fiul său cu benzină peste haine.

După acest episod, bărbatul a părăsit din nou locuința fiului său afirmând că merge acasă să-l omoare pe tatăl său.

În pofida eforturilor depuse de fiul său, bărbatul nu a putut fi temperat, a intrat în bucătăria de vară unde stătea tatăl său și a început să se certe cu aceasta, apoi a stropit cu benzină interiorul bucătăriei de vară unde stătea tatăl său, l-a stropit și pe acesta cu benzină după care a dat foc.

Tatăl incendiatorului a fost transportat la o unitate medicală din județul Suceava, iar peste două zile a fost transferat la Spitalul clinic de urgenţe  din municipiul Iaşi, unde a murit în 27 martie în pofida eforturilor depuse de personalul medical.

Medicul legist din cadrul I.M.L. Iaşi a stabilit că moartea bărbatului a fost violentă şi s-a datorat insuficienţei cardio-respiratorii acute, consecinţa arsurilor gradul II-III pe aproximativ 40% suprafaţă corporală; aspectul leziunilor pledează pentru posibilitatea producerii lor prin flacără.

Dosarul urmează să fie judecat de Tribunalul Suceava.


Intră acum și în grupul de