Pelerini din toate zonele țării, dar și din Republica Moldova și Ucraina, îmbărcați în costume populare specifice fiecărei zone au venit la Putna, în ultima zi a Programului Ștefanian. Între pelerini s-au aflat preoți, primari suceveni, dar și președintele Gheorghe Flutur


Intră acum și în grupul de

Ultima zi a celei de-a doua ediție a Programului Ștefanian a început dimineața cu un pelerinaj la Mănăstirea Putna.

Astfel, un grup de peste 300 de pelerini au plecat pe jos la ora 7:30, cu buciumași în frunte și cu icoana Sf. Voievod Ștefan cel Mare, de la intrarea în Putna și au ajuns la Mănăstirea Putna, unde au luat parte la slujba religioasă.

Între pelerini, președintele CJ Suceava Gheorghe Flutur, inițiatorul Programului Ștefanian, primari din județul Suceava, dar și preoți de la mai multe parohii din județul Suceava.

Pelerinii, tineri și vârstnici, îmbrăcați în costume populare specifice zonelor din care vin au intonat, pe întreg parcursul pelerinajului diverse piese corale, atât patriotice cât și bisericești, evocând personalitatea marelui voievod, Ștefan cel Mare și Sfânt.

Gospodarii din Putna, ieșiți la porți, le-au oferit pelerinilor plăcinte.

Mulți dintre localnici, cu copiii sau nepoții alături, vizibil emoționați și cu lacrimi în ochi, le-au vorbit acestira despre Ștefan cel Mare.

La intrarea în Mănăstirea Putna, celor veniți pe jos, li s-au alăturat pelerini veniți din județele Moldovei, din Transilvania, precum și din Republica Moldova și Ucraina.

După oficierea slujbei religioase vor fi depuse  coroane de flori la mormântul lui Ștefan cel Mare, iar autoritățile sucevene vor participa la sfințirea Portalului Memorial Gilgota Neamului –„Fântâna Albă” care se inaugurează la Putna.(T.B.)


Intră acum și în grupul de