Polițiștii suceveni au aplicat peste 150 de amenzi în piețe, târguri și oboare pentru activități ilegale de comerț. În cadrul acțiunii au fost confiscate și 398 kg de hribi, de calitate inferioară găsite într-o autoutilitară


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au derulat în ultima săptămână mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea activităţilor ilegale comise în pieţe, târguri, oboare, piețe agroalimentare, precum și în zona adiacentă acestora care s-au desfășurat în sistem integrat, alături de poliţişti fiind cooptaţi şi reprezentanţi din cadrul Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare.

Astfel, în baza Planului de Acţiune, în perioada 28.06 – 03.07.2018, peste 200 de poliţişti ai IPJ Suceava din cadrul structurilor de ordine publică, poliție rutieră, investigarea criminalității economico-financiare, investigații criminale, precum şi poliţişti din cadrul Serviciului de Poliţie Transporturi Suceava au acţionat la nivelul judeţului Suceava pentru prevenirea şi combaterea activităţilor ilegale comise în pieţe, târguri, oboare, piețe agroalimentare, precum și în zona adiacentă acestora.

Au fost desfăşurate 13 acţiuni, fiind verificate 39 de societăţi comerciale şi 117 persoane fizice.

În cadrul acţiunilor au fost constatate 6 infracţiuni şi au fost aplicate 151 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 60.600 lei. De asemenea, au fost confiscate bunuri şi mărfuri.

Totodată, au fost reţinute 9 permise de conducere şi a fost retras un certificat de înmatriculare.

La 28.06.2018, în jurul orei 22.40,  în timp ce acționa la intersecția DN 17, cu DC Miclăușa, din comuna Vama, o patrulă din cadrul Secției 14 Poliție Rurală Vama, a oprit pentru control autoutilitara condusă de un bărbat de 41 de ani  din municipiul C-lung Moldovenesc care transporta ciuperci.

Întrucât bărbatul nu a prezentat avizul de însoțire pentru marfa transportată, polițiștii au solicitat sprijinul organelor de specialitate care au procedat la inventarierea, cântărirea și clasificarea pe specie și calitate a produselor, rezultând cantitatea de 398 kg de ciuperci din specia hrib, de calitate inferioară, în valoare  de 1.194 lei.

În acest caz șoferul a fost sancționat contravențional conform Legii nr.12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, republicată, iar cantitatea de 398 kg de ciuperci a fost confiscată și predată unei societăți comerciale de profil, în vederea respectării normelor legale incidente.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, siguranţa consumatorilor şi legalitatea actelor de comerţ fiind priorităţi ale poliţiştilor, anunță Poliția Suceava.(N.B.)


Intră acum și în grupul de