Micii au între unul și șapte aditivi alimentari, în funcție de productor-studiu InfoCons


Intră acum și în grupul de

Un studiu făcut de InfoCons a evidențiat că în mici sunt între unul și șapte aditivi alimentari, în funcție de producător.

”Cumpărăm mici gata preparați? Cumpărăm micii proaspeți ca să îi gătim acasă? Sau cumpărăm carne și toate ingredientele de care avem nevoie și ne preparăm singuri micii în cazul în care chiar avem poftă? La toate aceste întrebări am încercat să găsim un răspuns și cred că fiecare va înțelege și va știi să aleagă în cunoștință de cauză, urmărind testele comparative InfoCons”, arată Sorin Mierlea, președinte InfoCons într-un comunicat transmis News Bucovina.

InfoCons a realizat un studiul pe 14 produse din carne procesată de tip mici.

În cadrul studiului au fost analizate 14 produse, ce au următorii producători sau distribuitori: Auchan Romania S.A., CRISTIM 2 PRODCOM SRL, Integra SRL, MEGA IMAGE S.R.L., S.C. DOLY-COM DISTRIBUTIE S.R.L., S.C. Smithfield Prod S.R.L., SALBAC S.A., SC ALDIS SRL, SC CARREFOUR Romania SA, S.C. Diana SRL, Selgros cash & carry. Dintre acestea 28.57% dintre produse au menționat pe etichetă, pentru producător, doar țara în care au fost fabricate, respectiv România.

 

Ca urmare a realizării acestui studiu, în ceea ce privește numărul de E-uri, a reieșit faptul că acesta variază între 1 și 7 E-uri.

Produsele cu cel mai scăzut număr de E-uri au fost  Aldis Mici Pentru Gratar Speciali 900g,  Carrefour Mici 8 buc, Cris-Tim Mici Extra 900g, Integra Mici Bucur 900g, Selgros Mici KG, Smitfield Mici Domnesti porc-vita 0.9kg, toate având în compoziție E500, respectiv bicarbonat de sodiu.

La polul opus, produsele cu cel mai ridicat număr de E-uri au fost Agricola Mici Gustosi, ce conțin E 300, E500, E262i, E331, E450, E452, E120, respectiv acid ascorbic, bicarbonat de sodiu, acetat de sodiu, acetat de sodiu, difosfati, polifosfati, carmin, Doly Mici vita-oaie 1kg, care au E500, E262, E331, E120, E160c, E316, respectiv bicarbonat de sodiu, acetat de sodiu, acetat de sodiu, carmin, extract de paprika și izoascorbat de sodiu.

InfoCons (www.infocons.ro) este o Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.


Intră acum și în grupul de