Un contrabandist a lovit intenționat cu mașina un polițist de frontieră care i-a făcut semn să oprească. Mașina folosită a fost găsită abandonată și incendiată la Ulma. Poroch Serițan: Astfel de acțiuni nu ne descurajează, ci vom fi mai fermi în combaterea contrabandei la frontiera de nord

Un polițist de frontieră a fost rănit, vineri seara, după ce un contrabandist a intrat intenționat cu mașina în el.

Purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar șef Ilie Poroch Serițan, a declarat pentru News Bucovina că vineri seara în jurul orei 19.55 un echipaj al poliției de frontieră de la Sectorul PF Brodina care se afla pe timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, pe raza localității de frontieră Paltin,a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control un autoturism marca Jaguar, înmatriculat în Marea Britanie.

Șoferul mașinii a ignorat semnalele efectuate de polițiștii de frontieră acroșând pe unul dintre polițiștii de frontieră, cu intenția evidentă de a scăpa de oamenii legii.

Imediat la fața locului a fost solicitată o ambulanță, polițistul rănit fiind transportat de urgență la Spitalul Municipal Rădăuți în vederea acordării de îngrijiri medicale, iar în momentul de față este în afara oricărui pericol.

Poroch-Serițan a spus că la fața locului s-a deplasat o echipă de intervenție care a procedat la cercetarea zonei, iar la scurt timp autoturismul în cauză a fost descoperit abandonat și incendiat, pe un drum forestier de pe raza localității Ulma.

În autoturism au fost descoperite mai multe pachete cu țigări incendiate.

Totodată, au fost dispuse toate măsurile specifice, în colaborare cu Poliția și Jandarmeria, pentru identificarea conducătorului auto și luarea măsurilor legale.

În cauză se vor efectua cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

„Astfel de acțiuni nu ne descurajează ci, din contră , vom fi mai fermi și mai hotărăți în aplicarea legii și combaterea contrabandei la frontiera de nord a României”, a subliniat comisar șef Ilie Poroch-Serițan.(T.B.)

 

loading...