Direcţia de Sănătate Publică Suceava a declanşat o anchetă epidemiologică după ce 14 persoane din Polonia, care erau cazate la o pensiune din Suceviţa, au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară.


Intră acum și în grupul de

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu, a declarat că 14 persoane din Polonia, din care 4 adulţi şi 10 copii, au ajuns, la sfârşitul săptămânii trecute, la Compartimentul de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Rădăuţi cu simptome de toxiinfecţie alimentară, iar instituţia a declanşat o anchetă epidemiologică pentru depistarea cauzelor îmbolnăvirilor.

Zorescu a spus că toţi pacienţii au suferit forme uşoare ale bolii, au primit îngrijiri medicale, iar în prezent sunt bine şi au fost externaţi încă de duminică, starea lor de sănătate fiind ameliorată.

Ea a precizat că au fost recoltate probe biologice pentru efectuarea examenului de coprocultură de la doi pacienţi, dar şi probe de alimente, probe de pe suprafeţe, probe de apă de la pensiune şi probe biologice de la personalul blocului alimentar al unităţii.

“E prea devreme să ne pronunţăm asupra cauzelor îmbolnăvirilor, aşteptăm rezultatele analizelor în cazul probelor recoltate de la pacienţi şi de la pensiunea respectivă”, a explicat Zorescu.

(L.B.)


Intră acum și în grupul de