Cea mai mare medie de promovare a examenului de Bacalaureat de la Colegiul Naţional Militar “Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, 9,83, a fost obţinută de absolventul Marian Clopoţel


Intră acum și în grupul de

Cea mai mare medie de promovare a examenului de Bacalaureat de la Colegiul Naţional Militar “Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, 9,83, a fost obţinută de Marian Clopoţel, iar următoarea medie, 9,81, fiind obţinută de Denisa Balea, ambii absolvenţi ai promoţiei “Centenarul Marii Uniri”.

Purtătorul de cuvânt al Colegiului Naţional Militar “Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, Georgiana Lupu, a precizat, luni, într-un comunicat de presă că absolventul  Marian Clopoțel de la Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc a promovat examenul de Bacalaureat cu cea mai mare medie 9,83, obţinând 9,60 la limba și literatura română și nota  maximă la matematică şi fizică.

 „Examenul de bacalaureat a fost mai mult decât o simplă evaluare a cunoștințelor dobândite pe parcursul celor patru ani de liceu, examenul de bacalaureat a fost pentru mine primul pas spre ceea ce urmează să-mi decidă viitorul: examenul de admitere la Academia Forțelor Aeriene „Henry Coandă” din Brașov. Sper că pregătirea din cei patru ani să-și spună cuvântul, iar rezultatele să fie cele scontate”, a declarat absolventul Marian Clopoţel.

Profesoara Cătălina Gulii, cea care i-a îndrumat pașii la disciplina fizică, a  afirmat despre Marian că una dintre calităţile care îl definesc pe acesta este perseverenţa.

 „Dorința de a deveni pilot l-a motivat și a obținut de-a lungul celor patru ani de studiu note bune și foarte bune. Perseverența este una din calitățile care îl definesc pe Marian”, a spus profesoara Cătălina Gulii.

La rândul său,  profesoara Mariana Timofte, care a fost diriginta clasei în care a învăţat Marian Clopoţel, a declarat că este convinsă că proaspătul absolvent „va fi un ofiţer de seamă al ţării” .

 „Am descoperit în Marian un băiat inteligent și muncitor. Ce m-a impresionat cel mai tare la el a fost faptul că lucra suplimentar la matematică și îmi solicita îndrumarea ori de câte ori întâlnea o problemă. Sunt convinsă că va fi un ofițer de seamă al țării!”, a subliniat profesoara Mariana Timofte

Rezultatele obținute la examenul maturității anul acesta au fost foarte strânse, astfel, foarte aproape de media obținută de Marian, s-a situat Denisa Balea care a obținut media finală 9,81.

 „În ceea ce mă privește, pot spune că mă număr printre cei care se bucură de prestația avută, reușind să obțin două note de 10, la disciplinele limba română și matematică. Ultimul examen, dar și cel mai important pentru mine și colegii mei, este concursul de admitere în instituțiile militare de învățământ superior, care va avea loc în zile diferite în funcție de categoria de forțe pentru care fiecare absolvent optează. Succes deplin tuturor în desăvârșirea personală și profesională! Multă baftă generațiilor ce ne vor lua locul!”, a spus Denisa Balea.

În comunicatul de presă se menţionează că pentru cei 109 absolvenți ai promoției 2018, ce poartă numele „Centenarul Marii Uniri”,  urmează încă o săptămână de pregătire intensă pentru concursul de admitere în academiile militare sau în şcolile de maiştri militari.

“Locul absolvenților a fost repede ocupat de o nouă generaţie de liceeni militari. Este vorba de cei  120 de elevi de gimnaziu care au trecut de etapele admiterii şi care, la toamnă, se  vor bucura de statutul de boboci militari. În etapa finală a admiterii ce-a mai mare medie a obținut-o Daria Balahură  din Câmpiulung Moldovenesc, cu mediala 9,92, iar la băieţi  s-a remarcat Nicolai Gaitan din Suceava, cu media 9,76”, se mai arată în comunicatul de presă.

(L.B.)


Intră acum și în grupul de