Primarul Ion Lungu speră că Guvernul va aloca banii pentru refacerea digului captării de apă de la Berchișești, sursa de apă a municipiului Suceava. Ultima dată a fost refăcut în 2005


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, în conferința săptămânală de presă, că speră ca Guvernul să aloce suma necesară pentru refacere digului de apărare a captării de apă de la Berchișești, sursa de apă a municipiului Suceava.

El a spus că în urma viiturilor de pe râul Moldova a fost afectat digul la Stația Berchișești.

„Noi l-am mai reparat, reabilitat în 2005. Am mai refăcut acest dig odată când era prim ministru Călin Popescu Tăriceanu. Trebuie din nou refăcut”, a spus Lungu.

Primarul a menționat că în urma discuțiilor pe care le-am avut cu prefectul Mirela Adomnicăi și un consilier de stat și după vizita la fața locului și s-a stabilit o valoare estimativă de 2,7 milioane de lei pentru refacerea digului.

„Sperăm ca Guvernul să ne dea acești bani să refacem acest dig să nu mai fie pusă în pericol alimentarea cu apă a municipiului Suceava”, a spus Lungu.

El a subliniat că au mai fost făcute astfel de lucrări în urmă cu 12 ani și că sperăm să fie refăcute astfel încât să mai țină 10-20 de ani. (T.B.)

 

 


Intră acum și în grupul de