Clubul Sportiv Municipal Suceava ar putea trece în subordinea Primăriei Suceava. Ion Lungu: Și așa suntem unii dintre principalii finanțatori


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că a inițiat un proiect de hotărâre de Consiliu Local prin care, de principiu, municipalitatea suceveană își exprimă acordul de a prelua Clubul Sportiv Municipal Suceava de la Ministerul Tineretului și Sportului.

Primarul a spus într-o conferință de presă că, în urma discuțiilor pe care le-a avut cu reprezentanți ai Guvernului pe tema descentralizării, aceștia au comunicat primarilor că dacă sunt interesați, să transmită un acord de voință pentru cei care doresc să preia cluburi sportive, în cazul Sucevei fiind vorba de Clubul Sportiv Municipal.

„Noi ne-am mai exprimat dorința prin adrese, dar de data asta vom da o hotărâre de Consiliu Local”, a spus primarul.

El a explicat că joi, Consiliul Local Suceava se va întruni în ședință extraordinară pentru a aproba o asemenea hotărâre de principiu că dorește ca CSM să fie transferat la municipiul Suceava.

„Și așa suntem unii dintre principalii finanțatori”, a spus Lungu precizând că și baza materială lasă de dorit.

Primarul a mai declarat că ulterior se vor stabili exact condițiile în care se transferă aceste cluburi, respectiv dacă și cu salariile angajaților, sau numai activele pentru că erau încă discuții la Guvern pe această temă, discuții care nu erau clarificate. (T.B.)


Intră acum și în grupul de