O suceveancă şi un ieşean sunt şefii promoţiei 2018 de la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc


Intră acum și în grupul de

Doi absolvenţi ai Colegiului Naţional Militar “Ştefan cel Mare”, Adina-Maria Vaman şi Alexandru Puşcaşu, sunt şefii promoţiei 2018  de la colegiul câmpulungean, cu aceeaşi medie, 9,67, unul fiind din judeţul Suceava, iar celălalt din judeţul Iaşi.

Responsabilul cu Informarea şi Relaţiile Publice din cadrul Colegiului Naţional Militar “Ştefan cel Mare”, Georgiana Lupu, a precizat, joi, într-un comunicat de presă, că şeful de promoție  se stabilește după susținerea examenului de Bacalaureat, în funcție de media obținută la acest examen și media generală pe anii de studiu, Adina și Alexandru   având aceeași medie, 9,67.

Sursa citată menţionează că Adina-Maria Vaman a promovat Bacalaureatul cu media 9,63, fiind notată cu 10 la matematică, iar Alexandru Puşcaşu a avut media 9,55 şi a obţinut nota 10 la proba scrisă la fizică.

“Adina-Maria Vaman este din Câmpulung Moldovenesc, județul Suceava și a confirmat parcursul foarte bun din cei patru ani de studiu, cu rezultatul de la Bacalaureat. Titlul de șef de promoție certifică pregătirea temeinică ce a stat la baza reușitelor școlare. În clasa a IX-a a avut media generală 9,57, iar în anii ce au urmat: 9,65, 9,79 și 9,82”, se arată în comunicatul de presă.

Ea a fost pasionată de studiul limbii engleze și a fost îndrumată în pregătire de profesoara Dana Drehluță, iar în clasele a IX-a şi a XI-a a obţinut premiul I la Concursul național „Quest”, iar în clasa a XII-a a s-a clasat pe locul al II-lea la această competiţie, în timp ce în clasa a X-a şi a XI-a a participat la Olimpiada de limba engleză, unde s-a poziţionat pe locul al II-lea, în ultimul an de liceu calificându-se la etapa naţională a acestei olimpiade.

“Cei patru ani de liceu au fost o călătorie, pe alocuri anevoioasă, în timpul căreia am devenit un om pregătit din toate punctele de vedere. Faptul că sunt șefă de promoție mă face să mă simt mândră că îmi sunt recunoscute eforturile depuse pe parcursul liceului militar. Vreau pe această cale să le mulțumesc profesorilor și cadrelor militare, fără de care nu aș fi ajuns în această postură”, a declarat absolventa ştefanistă Adina-Maria Vaman.

La rândul său, Andrei Alexandru Pușcașu, din comuna ieşeană Cristeşti, a obţinut pe parcursul anilor de liceu mediile generale 9,67, 9,77, 9,64 și 9,85, înregistrând şi rezultate remarcabile la concursuri și olimpiade școlare de matematică.

“Pregătirea continuă şi responsabilă, începută încă din primii ani de liceu, a constituit premiza rezultatelor remarcabile obținute de cei doi absolvenți a Colegiului Național Militar  „Ștefan cel Mare”, iar pentru ceilalți adolescenți militari câmpulungeni reprezintă un exemplu demn de a fi urmat”, se mai arată în comunicatul de presă.

(L.B.)


Intră acum și în grupul de