O casa de avocatură va fi angajată de Consiliul Județean Suceava pentru a apăra interesele județului în proiectul de gestionare integrată a deșeurilor


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, joi, că în ședința de săptămâna viitoare a CJ Suceava va propune spre aprobare o solicitare pentru angajarea unei case de avocatură pentru proiectul de gestionare a deșeurilor de la Pojorâta.

„Din informațiile pe care le avem și noi de pe site-uri e o problemă legată de o hotărâre a Tribunalului Suceava unde a fost atacat transferul terenului de la Pojorâta”, a spus Flutur precizând că este pusă în discuție hotărârea Consiliului Local Pojorâta de transfer al terenului pe care s-a construit depozitul ecologic la Consiliul Județean Suceava.

„Ne vom pregăti o apărare temeinică pentru că e un proiect integrat care vizează întreg județul”, a spus Flutur.

El a arătat că sunt argumente potrivit cărora este nevoie de pregătirea unei apărări în acest caz mai ales că există și o solicitare a primarilor în acest sens.

„Toți primarii îmi cer să dăm drumul cât mai repede la acest proiect”, a spus Flutur.

El a menționat că și în mandatul trecut președintele Cătălin Nechifor a recurs la case de avocatură când complexitatea cazului o cere.

Flutur a spus că la Pojorâta lucrările sunt finalizate și că recepția urmează să fie făcută când va stabili consultantul extern.

La depozitul Moara a fost identificată o fisură într-o conductă de colectare a leviagtului și acum se lucrează la înlocuire, situația fiind depistată înainte de recepție, a mai spus Flutur.

În ceea ce privește licitația pentru operarea depozitului Moara, Flutur a spus că aceasta depinde de comisia de licitație.

Tribunalul Suceava a decis, recent, anularea hotărârii Consiliului Local Pojorâta de transfer a terenului pe care s-a constuit depozitul ecologic Pojorâta. Decizia nu este defintivă. (T.B.)


Intră acum și în grupul de