Procedura de licitație pentru salubrizarea menajeră în municipiul Suceava a fost contestată de Flor Construct. Harșovschi: E un joc ca să își mai prelungească activitatea. El s-a arătat nemulțumit de salubrizarea menajeră din oraș


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a anunțat, miercuri, că din nefericire, procedura de licitație pentru salubrizarea menajeră a fost contestată, la CNSC, de firma Flor Construct care a fost declarată neeligibilă la licitație întrucât nu îndeplinea condițiile impuse.

„E dreptul lor de a contesta, constituțional și legal, numai că o spun clar: este un joc de-a șoarecele și pisica doar ca să îți mai prelungești actuala activitate pe care o ai în municipiul Suceava”, a spus viceprimarul.

El a arătat că CNSC va da o soluție în acest caz, dar a subliniat că el are încredere în colegii săi care au lucrat la această licitație care au semnat și și-au asumat raportul acestei licitații.

Viceprimarul a menționat că vine vacanța judecătorească și că se va mai amâna o lună-două până când va fi desemnat câștigătorul licitației.

„Eu sunt optimist și le spun sucevenilor că a fost mult, mai este puțin.În toamnă vom semna pentru salubrizarea menajeră.Sunt optimist. Pentru un oraș mai curat, mai civilizat”, a spus viceprimarul.

El a mai declarat că este nemulțumit de cum arată salubrizarea menajeră în municipiul Suceava, subliniind că acum este în vigoare un contract de forță majoră în care salubrizarea menajeră este făcută de două firme care și-au împărțit zone din municipiu.

Asocierea Diasil-Ritmic a fost declarată câștigătoare a licitației pentru salubrizarea menajeră  în municipiul Suceava.

Autoritățile sucevene încearcă din 2015 să desemneze un operator care să implementeze un program modern de colectare a deșeurilor.

Viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi a declarat că în martie 2015 a declanșat pentru prima dată procedura pentru un sistem de colectare a deșeurilor menajere cu buncăre îngropate.

El a spus că ulterior s-a prevăzut scoaterea la licitație a unui contract cu 145 de puncte de colectare a deșeurilor îngropate, a fost organizată o licitație care a avut un câștigător, dar pentru că au fost contestații care au durat mult timp au expirat garanțiile de bună execuție, iar licitația a fost anulată.

El a precizat că noua licitație are un caiet de sarcini mai complet față de prima licitație, fiind prevăzute instalarea unui număr de 200 de puncte de colectare îngropate sau semi îngropate, realizarea de două locuri de joacă în fiecare an pe durata celor 12 ani a contractului, instalarea  a o mie de coșuri de gunoi stradale, distribuirea unui număr de 12.000 de pubele la casele din oraș pentru deșeuri umede și uscate, dar și alte condiții pentru colectarea selectivă.

Harșovschi a mai arătat că după ce au fost termene atât la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor și la Curtea de Apel Suceava, Comisia de licitație și-a păstrat punctul de vedere și a declarat câștigătoare asocierea Diasil-Ritmic SRL.

Rezultatul licitației a fost contestat de Flor Construct. (T.B.)

 


Intră acum și în grupul de