Seminarul “Metode şi tehnici de prevenire a abuzului de alcool”, organizat la Suceava de către DSP în colaborare cu Asociaţia Addictless


Intră acum și în grupul de

Seminarul “Metode şi tehnici de prevenire a abuzului de alcool” va fi organizat, joi, la Suceava de către Direcţia de Sănătate Publică Suceava în colaborare cu Asociaţia Addictless Suceava.

Într-un comunicat de presă al DSP Suceava se precizează că seminarul se adresează asistenţilor medicali comunitari şi mediatorilor sanitari, iar în cadrul evenimentului vor fi abordate teme ce vizează consecinţele abuzului de alcool asupra consumatorilor, instrumente de screening cu întrebări şi teste standardizate, precum şi rolul asistentului comunitar în intervenţia scurtă în rândul pacienţilor.

Sursa citată menţionează că aproximativ 25 la sută din toată populaţia poate avea de-a lungul întregii vieţi o problemă generată de consumul de alcool, iar printr-o depistare precoce şi o intervenţie adecvată şi la timp, se poate preveni “dezvoltarea unui model patologic de consum de alcool, care va duce în final la apariţia dependenţei şi la consecinţele somatice şi sociale ale acesteia”.

“Asistenţii medicali comunitari sunt un eşalon al îngrijirilor de sănătate în comunităţile vulnerabile şi au o poziţie favorabilă de a identifica printre beneficiarii serviciilor de asistenţă medicală comunitară pe cei care au probleme date de consumul de alcool”, se arată în comunicat.

De menţionat că lectorii acestui seminar sunt psihoterapeuţii şi psihologii clinicieni Loredana Balan şi Dana Macoveiciuc, membri ai Asociaţiei Addictless Suceava.

(Liliana Bujdei)

 


Intră acum și în grupul de