(VIDEO) Senatorul Ioan Stan, în prezența ministrului Economiei, Dănuț Andrușca,anunță că acesta a transmis documentația pentru magistrala de gaz spre Vatra Dornei. Ministrul Andrușca: E așa cum a spus domnul senator


Intră acum și în grupul de

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat, vineri, la inaugurarea modernizării Stației Suceava a Transelectrica unde a participat și ministrul Economiei, Dănuț Andrușca, găsirea unei soluții pentru ca Transgaz să realizeze investiția privind magistrala de gaz natural spre Vatra Dornei, iar ministrul a confirmat cele spuse de senator.

Situația a pornit de la solicitarea adresată de vicepreședintele CJ Suceava, Viorel Seredenciuc, ministrului Economiei, să facă demersurile necesare pentru continuarea investiției în realizarea magistralei de gaz natural spre Vatra Dornei.

„Am o mare rugăminte a mea și a cetățenilor județului Suceava ca Transgaz să tragă țeava de gaz până la Vatra Dornei pentru alimentarea orașului cu gaz metan, oraș care are o centrală nouă, performantă, dar din cauza unor vicii legislative țeava nu poate ajunge până în oraș”, a spus Seredenciuc.

Senatorul PSD Ioan Stan a luat cuvântul imediat arătând că o face pentru că a amintit Viorel Seredenciu de situația magistralei de gaz natural spre Vatra Dornei.

„Vreau să mulțumesc ministrului prezent aici pentru că a plecat documentația pentru avizare către alte ministere. Vreau să cred că până în toamnă aceasta să înlăturăm acele vicii și  să facem ceea ce am promis locuitorilor din Vatra Dornei, mergând pe conductă de interes național, ce leagă și Poiana Stampei și Bistrița”, a spus Ioan Stan.

Ulterior, întrebat de News Bucovina despre stadiul în care se află proiectul pentru începerea lucrărilor la conducta de gaz natural spre Vatra Dornei, Dănuț Andrușca a răspuns că „e așa cum a spus domnul senator”.

Întrebat care este circuitul de avizare pentru acest proiect, ministrul a răspuns că e vorba de Ministerul Energiei și Finanțelor.

Senatorul Ioan Stan a explicat apoi pentru News Bucovina că pentru a se evita situația de blocaj actuală generată de litigiul privind proprietarul terenurilor forestiere care ar trebui traversate de conducta magistrală de gaz natural s-a concluzionat că trebuie ca proiectul să fie de interes național și că astfel s-ar putea începe lucrările.(T.B.)


Intră acum și în grupul de