Primăria Suceava va fi reabilitată printr-un proiect cu finanțare europeană de 7,5 milioane de lei. Directorul ADR Nord Est, Vasile Asandei: Este un proiect simbol. Lucian Harșovschi: Scopul proiectului este să devenim o primărie verde în adevăratul sens al cuvântului

Primăria Suceava va fi reabilitată printr-un proiect cu finanțare europeană de 7,5 milioane de lei, contractul de finanțare fiind semnat, luni, de viceprimarul Lucian Harșovschi cu directorul ADR Nord Est, Vasile Asandei.

Aceasta este primul proiect cu finanțare europeană din actualul exercițiu financiar 2014-2020 semnat de municipalitatea suceveană prin Programul Operațional Regional și face parte din axa 3-Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon.

Viceprimarul Lucian Harșovschi a precizat în conferința de presă organizată cu acest prilej că proiectul prevede îmbunătățirea izolației termice a clădirii, reabilitarea și modernizarea instalațiilor pentru prepararea și transportul agentului termic pentru încălzire și a apei calde, a sistemelor de ventilație și climatizare, utilizarea surselor regenerabile de energie pentru asigurarea necesarului de energie termică, achiziția și instalarea de sisteme inteligente pentru gestionarea energiei electrice, înlocuirea lifturilor, a circuitelor electrice, lucrări de reparații și izolații, montarea unei pompe de căldură sol-apă, înlocuirea caloriferelor cu ventiloconvectoare.

Durata de realizare a investiției este de 24 de luni, iar municipalitatea urmează să înceapă procedurile de licitație pentru proiectare și execuție a acestei investiții.

„Scopul proiectului este să eficientizăm costurile și să devenim o primărie verde în adevăratul sens al cuvântului”, a spus viceprimarul.

El a anunțat că până la sfârșitul anului urmează să fie depuse proiecte cu finanțare europeană de 31,9 milioane de euro.

Directorul ADR Nord Est, Vasile Asandei, a spus că acesta este „un proiect simbol”.

„Dacă Primăria arată bine, eficientă energetic și consumă puțin, are o amprentă de carbon mică, atunci e un exemplu și pentru alții”, a spus Asandei.

El a apreciat preocuparea municipalității pentru a deveni un oraș verde subliniind că au fos atrase fonduri și din alte surse de finanțare (T.B.)

loading...