Acasă Social Intervenție a pompierilor militari pentru salvarea unei vaci care a rămas izolată...

Intervenție a pompierilor militari pentru salvarea unei vaci care a rămas izolată pe o insulă a râului Suceava


Intră acum și în grupul de

 

Pompierii militari suceveni au intervenit luni după-amiază pentru salvarea unei vaci care a rămas izolată pe o insulă de pe râul Suceava.



Potrivit ISU Suceava, intervenția a avut loc în satul Sârghiești, comuna Todirești.

„Stăpâna și-a dus animalul de dimineață, la păscut, și l-a priponit în lunca râului. Pe seară, când s-a dus să-l recupereze, nu l-a mai găsit. Cel mai probabil, vaca a smuls priponul din pământul moale, și s-a apropiat de râu ca să bea apă, după care a mers spre insula plină de verdeață, din mijlocul râului Suceava.  Apa fiind în creștere, a speriat animalul, care nu s-a mai întors la mal, aflat la aproximativ 100 de metri distanță de insulă”, a menționat ISU Suceava.

Astfel, un pompier militar, împreună cu un civil, au ajuns pe insulă, unde au asigurat animalul, după care au început să-l direcționeze către mal, de unde alți militari trăgeau cordița de asigurare.

„După ceva timp, văcuța, cu puterile epuizate de apă (în unele locuri cu o adâncime de un metru) și de cursul ei rapid, a ajuns cu bine pe mal, iar stăpâna a preluat-o și a dus-o acasă”, a arătat ISU Suceava.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version