Doi absolvenţi suceveni ai Colegiului Naţional Militar “Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, studenţi la Medicină militară


Intră acum și în grupul de

Doi absolvenţi suceveni ai Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc au optat pentru o viitoare carieră de medic militar fiind admişi în acest an la Institutul Medico-Militar din Bucureşti şi respectiv la UMF Târgu Mureş.

Responsabilul cu Informarea şi Relaţiile Publice din cadrul Colegiului Naţional Militar “Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, Georgiana Lupu, a precizat, marţi, într-un comunicat de presă că “ambiţia şi seriozitatea le-au garantat reuşita celor doi ştefănişti care au ales programul de studii Medicină generală.

Potrivit comunicatului de presă, doi absolvenţi ai colegiului câmpulungean, Ionela-Mădălina Crăciun şi Rareş-Gabriel Strugaru, ambii din judeţul Suceava, vor începe din toamnă studiile universitare de licenţă la Institutul Medico-Militar Bucureşti şi la UMF Târgu Mureş.

Sursa citată menţionează că Ionela-Mădălina Crăciun este din comuna suceveană Sadova şi a trecut peste emoţiile admiterii la Institutul Medico- Militar din Bucureşti.

„Să ajung medic este visul meu încă din clasa a IX-a. Mă consider o persoană altruistă şi îmi place să ajut oamenii. Mereu am fost pasionată de biologie şi am vrut să demonstrez tuturor că pregătirea intensă şi ambiţia mă caracterizează”, a declarat Ionela-Mădălina Crăciun după aflarea rezultatului admiterii la medicină militară.

La rândul său, Rareş-Gabriel Strugaru este din oraşul Liteni şi a fost admis la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş.

„Pasiunea pentru chimie a fost cea care m-a făcut să îmi dau seama ca vreau să urmez acest drum. Secretul meu a fost perseverenţa în pregătire, muncind am început să îmi cunosc limitele şi am vrut mai mult de la mine. Am ştiut mereu că orice vis poate deveni realitate. Vreau să îi mulţumesc doamnei diriginte Mariana Timofte pentru sprijinul acordat şi îndrumarea părintească. În cei patru ani de liceu am învăţat să am încredere în propriile forţe, indiferent de obstacolele ce apar pe parcurs. Sfatul meu pentru colegii mai mici este să lucreze mult, mai ales cu propriile ambiţii”, a declarat viitorul student medicinist.

În comunicat se menţionează că cei doi absolvenţi ai Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc au obţinut rezultate deosebite şi pe parcursul studiilor liceale la diferite concursuri şi olimpiade şcolare.

“Astfel, Mădălina şi Rareş, prin reuşita lor, au confirmat faptul că au muncit zi de zi şi au depus eforturi suplimentare pentru obţinerea performanţei”, se mai arată în comunicatul de presă.

(L.B.)


Intră acum și în grupul de