O casă de vacanță din Poiana Stampei a fost distrusă în urma unui incendiu provocat de un scurtcircuit


Intră acum și în grupul de

O casă de vacanță din Poiana Stampei a fost distrusă de un incendiu ce a izbucnit în noaptea de vineri spre sâmbătă din cauza unui scurtcircuit produs la un conductor electric defect.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, slt. Alin Găleată, militarii Punctului de Lucru Poiana Stampei și ai Detașamentului de Pompieri Vatra Dornei au intervenit cu 4 autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD, precum și cu un buldoexcavator de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Poiana Stampei, pentru localizarea și lichidarea incendiului izbucnit la o gospodărie din satul Tătaru, comuna Poiana Stampei.

Găleată a arătat că la sosirea echipajelor, ardeau generalizat o casă de vacanță (P+M) și o anexă gospodărească, ambele construcții din lemn, fără pericol de propagare.

„Deoarece în gospodărie nu se afla nimeni și din cauza orei târzii, incendiul a fost observat și anunțat cu întârziere, astfel că atât casa, cât și anexa, cu bunurile din interior, au ars aproape în totalitate, pe suprafețe de 100 (amprenta la sol), respectiv 48 de metri pătrați”, a spus slt. Alin Găleată.

El a precizat că în urma incendiului nu s-au înregistrat victime omenești, focul fiind lichidat după circa șapte ore. (M.T.)


Intră acum și în grupul de