Adrian Barbaroș de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Suceava a fost ales vicepreședinte al Consiliului Național al Elevilor

Un elev al Colegiului Național „Mihai Eminescu” Suceava, Adrian Barbaroș, a fost ales vicepreședinte al Consiliului Național al Elevilor în cadrul Adunării Generale Ordinare a Consiliului Național al Elevilor.

Potrivit unui comunicat de presă, Adunarea Generală Ordinară a Consiliului Național al Elevilor a avut loc în perioada 29 iulie – 2 august, la Baia Mare, Capitala Tineretului din România.

Astfel, în cadrul Adunării Generale, reprezentanții elevilor din toată țara au ales componența noului Birou Executiv al CNE, acesta fiind format din: Petru Apostoaia din Neamț, președintele CNE; Vlad-Petrișor Sîncu, din Hunedoara, având funcția de secretar executiv al departamentului de organizare internă; Marian Ignat, din Vrancea, secretar executiv al departamentului de educație și comunicare (relații externe); Adrian Barbaroș (Suceava), Rebeca Cercel (Dâmbovița), Ștefan Manea (Mureș), Andra-Maria Ion (Dolj), Tasnim Chazli (Constanța), Florin Râșteiu (Alba), vicepreședinți ai structurii de reprezentare a elevilor la nivel național.

„Aceștia vor avea îndatorirea să reprezinte drepturile și îndatoririle elevilor din România și să coordoneze buna funcționare a structurii de reprezentare a elevilor la nivel național în următorul an”, a menționat sursa citată.

Conform comunicatului transmis, principalele puncte de pe ordinea de zi a sesiunii ordinare a celei de-a XXVI-a Adunare Generală a CNE au vizat organizarea alegerilor pentru funcțiile vacante și consolidarea direcțiilor de acțiune menite să recontureze climatul educațional actual.

Astfel, fiind prezentat raportul de activitate a Biroului Executiv al Consiliului Național al Elevilor din mandatul 2017-2018, s-au evidențiat principalele demersuri inițiate, precum obținerea avizului favorabil din partea Camerei Deputaților a proiectului legislativ privind acordarea burselor elevilor din toate localitățile din România, organizarea a General Assembly OBESSU, Gala Elevului Reprezentant, dar și campania pentru modificarea planurilor-cadru, în urma căreia s-au strâns peste 135.000 de semnături.

Totodată, această întrunire a elevilor reprezentanți a constituit un prilej de conturare a obiectivelor strategice necesare dezvoltării de perspective viabile în sfera educațională, ce alcătuiesc strategia pentru anul viitor.

„Cred că implicarea mea în grupul de lucru al OBESSU mi-a oferit șansa de a-mi dezvolta o serie de abilități și competențe necesare coordonării comisiei de relații internaționale”, a precizat Adrian Barbaroș, vicepreședinte al Consiliului Național al Elevilor.

(M.T.)