Membri ai Clubului Fotografilor Suceveni au participat la Tabăra de fotografie de la Ipotești- „Căutându-l pe Eminescu”


Intră acum și în grupul de

 Clubul Fotografilor Suceveni a avut patru participanți la cea de-a 3-a ediție a Taberei de Fotografie Ipotești – „Căutându-l pe Eminescu”, care a avut loc în perioada 26-29 iulie 2018.

La această prima participare a fotoclubului sucevean au participat atât membri fotografi profesioniști, cât și amatori, clubul fiind deschis tuturor pasionaților de fotografie și beneficiind cu toții în mod egal.

Participanții suceveni, Camelia Iordache, Mihaela Oprișan, Lăcrămioara Georgeta Samson, Nicoleta Manuela Andrian, au participat la această tabără alături de reprezentanți ai Clubului Fotografilor Iași, Clubului Foto Focus Botoșani și Asociației Pasionaților de Fotografie Bacău.

Excursia la lacul cu nuferi, vizitele prin încăperile încărcate de poveste din spațiul muzeal, turul ghidat prin centrul vechi al Botoșaniului, excursia la Mănăstirea Vorona și cea din rezervația de tisă de la Tudora, ieșirile la răsărit și apus în satul ipotestean sunt doar câteva dintre activitățile desfășurate.

La acestea se adaugă cei doi speakeri care au insuflat artiștii fotografi prin discursul lor și workshopurile desfășurate acolo, Andrei Baciu și Mircea Bezergheanu.

Fotografii au putut să încerce echipamente fotografice Olympus de ultimă generație și au primit instructaj de folosire (mai ales la funcțiile cu totul noi introduse) și răspunsuri la întrebări pe tot parcursul taberei, de la Olympus România.

Atmosfera taberei a fost frumos surprinsă de invitatul Mircea Bezergheanu: „Este prima oară când particip la o tabără foto la care să fie participanți din mai multe cluburi foto, din patru județe diferite. Este interesant că s-au prezentat și au lăsat orgoliile deoparte, venind să socializeze și să învețe de la lectori, dar și să împărtășească din modul lor de lucru cu fotografia.”

Cele mai reușite fotografii realizate de către participanți se vor regăsi într-un album și în cadrul unei expoziții itinerante organizată la cluburile foto participante la acest proiect în septembrie 2018 și în Parcul „M. Eminescu” din Municipiul Botoșani.

 

Organizatorii taberei au fost Memorialul Ipotești, Fundația Județeană pentru Tineret Botoșani, Consiliului Județean Botoșani, Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Botoșani și Olympus România.

Mihaela Oprișan, vice-președinte al Clubului Fotografilor Suceveni

Sursa foto Clubul Fotografilor Suceveni


Intră acum și în grupul de