Mopediști și motocicliști, depistați în trafic în timp ce conduceau băuți, fără permise sau cu numere false de înmatriculare


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au descoperit în trafic, duminică, mai mulți mopediști și motocicliști ce conduceau băuți, fără permis sau cu numere false de înmatriculare, unii dintre ei fiind implicați și în accidente rutiere.

Potrivit IPJ Suceava, duminică, 12 august a.c., în jurul orei 04.35, un bărbat de 26 de ani, din oraşul Gura Humorului, ce conducea motociclul pe strada  Larga Deal din comuna Capu Câmpului, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum şi a consumului de băuturi alcoolice, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers și a căzut pe partea carosabilă.

FOTO: max-media.ro

Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au stabilit faptul că bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule, iar motociclul nu este înregistrat, plăcuţa de înmatriculare aplicată fiindu-i dată de o persoană necunoscută.

Polițiștii au deschis în acest caz un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis de conducere”, „conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului”, „conducerea unui vehicul neînmatriculat”, „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare” şi „vătămare corporală din culpă”, ce va  fi soluţionat procedural.

Tot duminică, pe raza comunei Suceviţa, un bărbat de 44 de ani din comuna Moldovița ce conducea o motocicletă nu a păstrat distanţa regulamentară în mers şi a intrat în coliziune cu autoturismul condus în fața sa de un bărbat de 33 de ani din comuna Horodnic de Sus, angajat în efectuarea neregulamentară a unui viraj la stânga, încălcând marcajul longitudinal continuu, după care, s-a dezechilibrat și a căzut pe partea carosabilă.

Din accident, a rezultat rănirea uşoară a unui bărbat de 33 de ani din comuna Moldovița, pasager pe motocicleta.

Polițiștii i-au testat pe cei doi conducători auto cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, și au întocmit un dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

Un alt accident  a avut loc în jurul orei 14.42, pe strada Alexandru Vlahuță din municipiul Câmpulung Moldovenesc.

Un localnic de 24 de ani, ce conducea un autoturism, nu a acordat prioritate de trecere motociclului condus de un bărbat de 30 de ani din judeţul Neamţ, intrând în coliziune cu acesta.

Astfel, conducătorul motociclului a fost rănit ușor, fiind transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că motociclul nu este înmatriculat, iar bărbatul de 30 de ani posedă permis de conducere necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul condus.

Astfel, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „vătămarea corporală din culpă” și „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.

De asemenea, luni, 13 august a.c., la ora  00.50, un echipaj din cadrul Poliţiei oraşului Salcea a oprit pentru control pe DJ 208B, din comuna Dumbrăveni, mopedul condus de un localnic de 26 de ani, care nu  avea montată plăcuţă de înmatriculare.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul mopedului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că motociclul nu este înmatriculat sau înregistrat, iar bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” şi „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe”, ce va fi soluționat procedural.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de