CJ Suceava a decis să retragă un proiect de hotărâre prin care își dădea acordul pentru ca Primăria Suceava să monteze o conductă de apă pe strada Ion Irimescu pentru că a fost informat că lucrările au fost deja începute


Intră acum și în grupul de

Consiliul Județean Suceava a decis, luni, la propunerea președintelui Gheorghe Flutur, să retragă de pe ordinea de zi un proiect de hotărâre prin care urma să-și dea acordul pentru lucrări de montare a unei conducte subterane de apă pe strada Ion Irimescu după ce a fost informat că lucrările au fost deja începute.

CJ Suceava avea pe ordinea de zi un proiect de hotărâre privind exprimarea acordului Județului Suceava, prin Consiliul Județean Suceava, în vederea executării lucrărilor de montare conductă apă subterană și realizarea branșamentului la magistrala de apă, de catre Primaria Municipiului Suceava, pe terenul proprietate publică a Județului Suceava, situat în incinta Asociației Blijdorp-România, din municipiul Suceava pe strada Ion lrimescu nr. 9.

Proiectul primise avizele comisiilor de specialitate, dar consilierul județean PSD Dan Ioan Cușnir a întrebat cum poate fi posibil să fie acordat acest aviz în timp ce Primăria Suceava a realizat mai mult de o treime din lucrare.

El a spus că Primăria Suceava construiește înainte de a avea acceptul și că dacă Primăria acționează în acest fel, cum se poate ca în cazul altor persoane care vor face la fel să se aplice sancțiuni.

Cușnir a arătat că a verificat înainte de ședință situația și că pe o treime din strada care aparține CJ Suceava s-au făcut lucrări.

Președintele Gheorghe Flutur a spus că dacă situația se verifică este grav și că, în aceste condiții, propune retragerea de pe ordinea de zi a proiectului de hotărâre, cerând compartimentelor de specialitate să verifice situația la fața locului și să facă o prezentare la următoarea ședință.

Consilierul județean PNL Ioan Bădeliță a întreabat cine plătește dacă situația nu se confirmă pentru că se blochează timp de o lună acest proiect necesar pentru locuitorii din zona respectivă.

Dan Ioan Cușnir a spus că nimeni nu vrea să fie blocat acest acord, dar că trebuie să se constate la fața locului că lucrările au început în lipsa acestuia și că trebuie găsită o soluție pentru ca astfel de situații să nu se mai repete pentru că Primăria Suceava trebuie să fie model în respectarea legii și a obținerii avizelor.

În urma votului s-a decis cu 19 voturi pentru, șapte împotrivă și opt abțineri, retragerea proiectului de hotărâre de pe ordinea de zi.(T.B.)


Intră acum și în grupul de