USV scoate la concurs peste 400 de locuri bugetate, la licență și masterat, la cea de-a doua sesiune de admitere. Înscrierile se pot face și la Centrul de formare continuă din Vatra Dornei


Intră acum și în grupul de

Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava organizează, în perioada 10-13 septembrie a.c., cea de-a doua sesiune de admitere și scoate la concurs peste 400 de locuri bugetate la studiile de licență și masterat.

Potrivit ofertei de școlarizare, pentru studiile de licență -zi sunt scoase la concurs 297 de locuri fără taxă, 1 loc pentru absolvenții de licee din mediul rural, 7 locuri pentru candidații romi, dar și 653 de locuri cu taxă, în timp ce pentru studiile de licență – ID sunt scoase la concurs 300 de locuri cu taxă. De precizat este faptul că absolvenții de liceu cu domiciliul în mediul rural beneficiază de scutire de la taxa de înscriere.

În ceea ce privește locurile disponibile pentru studiile de masterat, USV scoate la concurs 105 locuri fără taxă, din care 9 pentru romi, și 600 de locuri cu taxă.

De asemenea, pentru sesiunea de toamnă, oferta USV include și 200 de locuri la programele de conversie profesională.

Rectorul interimar al USV, prof. univ. dr. ing. Mihai Dimian, a menționat că oferta de admitere pentru românii de pretutindeni va fi anunțată pe 27 august.

Totodată, Dimian a anunțat că înscrierile pentru admiterea la USV se pot face și la Centrul de formare continuă al USV din Vatra Dornei, de pe Str. Parcului, 25B, în perioada 10-13 septembrie.

Tot pe 10 septembrie va fi demarat procesul de admitere la studiile de doctorat, pentru care universitatea scoate la concurs 49 de locuri (dintre care 2 locuri pentru rromi, 25 cu bursă, pentru forma de învăţământ cu frecvenţă, şi 24 fără bursă, pentru forma de învăţământ cu frecvenţă şi cu frecvenţă redusă). 12 locuri sunt destinate etnicilor români de pretutindeni (10 dintre acestea fiind cu bursă). Acestora li se mai adaugă 70 de locuri cu taxă.

Conform calendarului de admitere, înscrierile și interviurile sunt programate în perioada 10-12 septembrie pentru specializările unde există probe, iar între 10-13 septembrie pentru specializările unde nu există probe.

Probele de concurs se vor susține pe 13 septembrie, iar pe 14 septembrie, între orele 08.00 – 13.00 vor fi afișate rezultatele.

Candidații vor putea depune contestații pe 14 septembrie, între orele 13.00 – 16.00, urmând ca rezultate după contestaţii să fie afișate pe 17 septembrie.

Înmatriculările se vor face în perioada 17-19 septembrie, iar rezultatele finale se vor afișa pe 19 septembrie.

Oferta de admitere a Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava pentru a II-a sesiune poate fi consultată pe adresa http://www.admitere.usv.ro.

(M.T.)

 


Intră acum și în grupul de