După ce a semnat contractul pentru montarea de lămpi tip LED la școlile din municipiu, Ion Lungu a constatat că a mai făcut o economie de 5 milioane de lei. Banii vor fi folosiți într-un alt proiect care va fi stabilit de comun acord cu responsabilii pentru fondurile elvețiene


Intră acum și în grupul de

Municipiul Suceava a mai reușit să facă economii de cinci milioane de lei în urma licitației pentru montarea de lămpi tip LED la școlile din oraș, a declarat, miercuri, primarul Ion Lungu, care a menționat că suma va fi folosită într-un alt proiect.

Lungu a spus că a semnat marți contractul pentru montarea de lămpi tip LED și la școli.

El a explicat că din economiile care s-au făcut din proiectul de management modern al iluminatului public în municipiul Suceava s-a făcut această licitație care s-a câștigat cu 29,3 la sută din valoare.

Acest proiect a pornit în urmă cu cinci ani, iar explicația celor de la achiziții publice este că prețul lămpilor a scăzut în timp, a menționat primarul.

Potrivit acestuia, valoarea de pornire a licitației fost de 8,961 de milioane de lei și s-a adjudecat cu suma de 2,72 de milioane de lei, reprezentând 29,37 la sută din valoarea de pornire.

„Avem economii de cinci milioane de lei. Ne vom adresa celor de la fonduri elvețiene să vedem cum îi vom folosi”, a spus Lungu.

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a anunțase recent că peste 9200 de corpuri de iluminat de tip LED vor fi instalate în școlile sucevene în cadrul unui proiect finanțat din fonduri elvețiene.

Harșovschi a spus că municipalitatea suceveană a accesat fonduri elvețiene de 7,3 milioane de franci elvețieni cu două proiecte, unul pentru achiziția de autovehicule și autoutilitare electrice la Primăria Suceava și instalarea a 28 de puncte de încărcare, dar și achiziția, din economii, a cinci autobuze electrice, unde este derulată procedura, iar al doilea proiect a fost pentru managementul modern și eficient al iluminatului public în municipiu.

FOTO: www.led-zone.ro

El a anunțat că s-a finalizat montarea unui număr de 4037 de corpuri de iluminat tip LED și că se derulează o procedură de negociere pentru alte 274 de corpuri de iluminat necesare.

Mai mult, din economii se vor monta 9.221 de corpuri de iluminat de tip LED în 22 de unități școlare din municipiu.(T.B.)

 


Intră acum și în grupul de