Verificarea condiţiilor igienico-sanitare din unităţile de învăţământ din judeţul Suceava începe în luna septembrie


Intră acum și în grupul de

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, medicul Cătălina Zorescu, a declarat, miercuri, că din luna septembrie încep acţiunile de control comune în unităţi de învăţământ din judeţ pentru verificarea condiţiilor igienico-sanitare şi modul de pregătire a spaţiilor de învăţământ în vederea începerii noului an şcolar.

Zorescu a spus că de la începutul acestui an şi până în prezent instituţia a acordat asistenţă de specialitate în sănătate publică în cazul a 33 de grădiniţe şi şcoli care intră sau au intrat în programe de reabilitare şi modernizare fiind solicitate avize din partea DSP Suceava.

Ea a spus că alte cinci avize pentru construirea de grădiniţe noi au fost solicitate DSP de la începutul anului, respectiv de la unităţi de învăţământ din Cornu Luncii, Fălticeni, Grămeşti, Baia şi Vicovu de Sus.

Zorescu a precizat că Grădiniţa cu Program Normal Voitinel, GPN Fălticeni, Şcoala Gimnazială Pătrăuţi, GPN Pătrăuţi, Şcoala Gimnazială Bogdăneşti şi GPN Bogdăneşti au înaintat documentaţia la DSP Suceava şi au obţinut autorizaţia sanitară de funcţionare, iar în cazul altor şase unităţi de învăţământ, respectiv Şcoala Gimnazială Panaci, GPN Burla, Şcoala Gimnazială Herla, GPN Hârtop , Şcoala Gimnazială Burla şi Şcoala Gimnazială Crucea documentaţiile depuse în vederea autorizării sunt în curs de analiză.

De precizat este că în cursul lunii iulie 2018, în reţeaua unităţilor de învăţământ de stat figurau ca autorizate sanitar 273 de unităţi de învăţământ, din care 125 în mediul urban şi 148 în mediul rural al judeţului Suceava.

Din totalul unităţilor de învăţământ cu autorizaţie sanitară de funcţionare, 92 sunt grădiniţe, 128 sunt şcoli, 37 sunt unităţi liceale, 6 sunt unităţi speciale, 9 sunt cluburi ale copiilor, iar una este şcoală postliceală.

(Liliana Bujdei)

 


Intră acum și în grupul de