Țigări în valoare de peste 67.000 lei, confiscate de polițiștii de frontieră de la Vicovu de Sus după ce au tras cinci focuri de armă


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră din Vicovu de Sus au tras, luni seară, cinci focuri de armă pentru prinderea unor contrabandiști, care însă au reușit să fugă.

Potrivit ofiţerului pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, luni, 27 august a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Vicovu de Sus a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 20.00, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul sectorului a observat trei persoane care transportau, de la frontiera de stat spre localitatea Vicovu de Sus, mai multe colete voluminoase.

„Imediat, colegii noștri au acționat pentru reținerea celor în cauză, iar în momentul în care bărbații au observat echipajul poliției de frontieră au abandonat coletele și au fugit către teritoriul ucrainean. Deoarece persoanele în cauză nu s-au supus somațiilor legale prin voce,  polițiștii de frontieră au tras cinci focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale”, a spus comisarul-şef Ilie Poroch-Seriţan.

El a precizat că imediat au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului.

Ofiţerul pentru relaţii publice a mai spus că polițiștii de frontieră au descoperit 5.740 de pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 67.100 lei, ce au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă  a frontierei de stat, la final urmând a se lua măsurile legale ce se impun. (M.T.)


Intră acum și în grupul de