Conflict de muncă deschis de sindicaliștii societății locale de transport public TPL Suceava. Primarul Ion Lungu: Am făcut tot ce a ținut de noi să fie mai bine. Anul viitor, după ce vom avea parcul de autobuze electrice, situația se va îmbunătăți simțitor


Intră acum și în grupul de

Sindicatul  din societatea de Transport Public Local a decis conflictul de muncă la ITM, fiind prezentate mai multe revendicări care țin de creșterea salarială în condițiile majorărilor salariale din sistemul bugetar, dar și în ceea ce privește plata orelor suplimentare efectuate de angajați care totalizează circa 40.000 de ore.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, marți, că acest conflict de muncă a fost înregistrat la Inspectoratul Teritorial de Muncă și că angajații doresc, în principal, măriri de salarii și plata celor circa 40.000 de ore suplimentare efectuate.

El a spus că situația este complicată în condițiile în care contractul colectiv la nivel pe ramură nu permite, iar actualizarea creșterii cu salariu mediu a determinat dezechilibre în cadrul unității, iar problema cea mai dureroasă este plata orelor suplimentare.

„În principiu au dreptate, să vedem legal cum putem rezolva problema”, a declarat Ion Lungu.

Primarul a adăugat că din punct de vedere al administrației locale nu are ce să-și reproșeze prea mult în legătură cu TPL.

El a menționat că recunoaște că salariile sunt mici și că după ce se va constitui noul parc de autobuze electrice sunt soluții pentru îmbunătățirea semnificativă a salarizării.

Lungu a spus că vor scădea multe cheltuieli actuale, în special cele cu combustibilii și că vor crește alocările pentru salarii.

Și se va putea reveni la biletul de 2 lei pentru a fi atraș cât mai mulți clienți.

Primarul a explicat în următorul an ar urma să se constituie un parc cu circa 50 de autobuze electrice noi și atunci lucrurile vor sta cu totul altfel, iar situația se va îmbunătăți simțitor.

„Până atunci e greu”, a recunoscut Ion Lungu.

El a arătat că prin Consiliul Local au fost adoptate, în beneficiul societății locale de transport, mai multe hotărâri, cum ar fi transport gratuit pentru pensionari, sau creșterea tarifelor de transport, care au adus mai mulți bani în bugetul TPL. (T.B.)

 


Intră acum și în grupul de