Primarul Ion Lungu este decis să semneze contractul pentru salubrizarea menajeră chiar dacă a mai fost depusă o contestație la licitația de atribuire: Se contestă exact pe aceeași speță pentru care s-au dat decizii de respingere. Este mizerie în oraș și nu mai putem gestiona contractul temporar


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că este decis să semneze contractul pentru salubrizarea menajeră în municipiu cu firma care a câștigat licitația, chiar dacă a mai fost depusă o contestație fiind invocate aceleași motive pentru care prima contestație a fost respinsă.

Lungu a spus că în ceea ce privește salubritatea sunt probleme reale și este mizerie în oraș.

„O spun cu toată sinceritatea pentru că numai putem gestiona acest contract temporar așa cum este el. Am avut discuții cu oamenii de specialitate din Primărie. Părerea mea este că s-au epuizat toate etapele de contestare acolo”, a declarat primarul.

Ion Lungu a explicat că prima dată a contestat una dintre firmele dintr-o asociere care a participat la licitație și că a pierdut atât la CNSC cât și în instanță, iar acum celălalt partener al lui contestă exact pe aceeași speță și consideră că dacă ar fi funcționat jurisprudența nici nu ar mai fi trebuit judecată această contestație pentru că a fost judecată odată.

„Părerea mea este că se caută motive ca să se tragă de timp. O să am o discuție și voi cere un punct de vedere în scris al Direcției juridice și al secretarului Consiliului Local să vedem. Eu aș avea curajul să închei contractul cu firma câștigătoare că, tot așa, nici până la iarnă nu încheiem”, a menționat primarul.

El a explicat că situația actuală nu mai poate fi tolerată.

„Nu mai gestionăm practic acest contract. Nu se fac investiții, nu se aduc pubele, coșuri de gunoi și nu mai vorbesc de investițiile mari care trebuiesc făcute acolo pentru acele buncăre îngropate”, a declarat Ion Lungu.

Potrivit acestuia, în condițiile în care și CNSC și instanța de judecată s-au pronunțat pe această speță, ar trebui semnat contractul, dar așteaptă și opiniile juriștilor.

Lungu a spus că își dorește să semneze contractul în circa două săptămâni.

Asocierea Diasil-Ritmic a fost declarată câștigătoare a licitației pentru salubrizarea menajeră  în municipiul Suceava.

În martie 2015 viceprimarul Lucian Harșovschi a declanșat pentru prima dată procedura pentru un sistem de colectare a deșeurilor menajere cu buncăre îngropate.

El a spus că ulterior s-a prevăzut scoaterea la licitație a unui contract cu 145 de puncte de colectare a deșeurilor îngropate, a fost organizată o licitație care a avut un câștigător, dar pentru că au fost contestații care au durat mult timp au expirat garanțiile de bună execuție, iar licitația a fost anulată.

 

El a precizat că noua licitație are un caiet de sarcini mai complet față de prima licitație, fiind prevăzute instalarea unui număr de 200 de puncte de colectare îngropate sau semi îngropate, realizarea de două locuri de joacă în fiecare an pe durata celor 12 ani a contractului, instalarea  a o mie de coșuri de gunoi stradale, distribuirea unui număr de 12.000 de pubele la casele din oraș pentru deșeuri umede și uscate, dar și alte condiții pentru colectarea selectivă. (T.B.)


Intră acum și în grupul de