Peste 200 de polițiști vor controla operatorii de transport, în cadrul campaniei „Recapitulare la …siguranță”. Poliția Suceava recomandă cetățenilor să sesizeze orice activitate ilicită desfășurată de transportatori


Intră acum și în grupul de

În contextul apropierii debutului anului şcolar 2018/2019 conducerea IPJ Suceava a solicitat luarea unor măsuri suplimentare specifice care să conducă la îmbunătăţirea climatului de siguranţă în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar.

Potrivit unui comunicat al Poliției Suceava, o primă etapă în cadrul campaniei „Recapitulare la …siguranță” o constituie declanșarea unor acțiuni de control a transportatorilor rutieri, atât a celor autorizați pentru transport școlar,dar și în zonele în care există informații cu privire la desfășurarea de activități de transport de către persoane neutorizate, fenomenul constituindu-se într-un adevărat pericol pentru elevi.

În acest sens, polițiștii recomandă încă o dată părinților și elevilor să nu folosească pentru transport vehicule de ocazie.

„În primul rând nu puteți cunoaște starea tehnică a vehiculului, identitatea și calitatea șoferului, capacitatea acestuia de a conduce pe drumurile publice. În plus, vă expuneți unor pericole asociate care pot avea urmări din cele mai grave.

Nu vă încredințați viața unor persoane necunoscute și utilizați doar mijlocele de transport autorizate, microbuze școlare sau vehicule care efectuează curse autorizate”, a arătat Poliția Județeană Suceava.

Astfel, peste 200 de polițiști rutieri, de ordine publică, dar și din structurile de investigare a fraudelor vor acționa în zilele următoare, desfășurând controale la operatorii de transport, dar și verificări în zonele în care există date cu privire la pirateria în transport.

„În acest sens, recomandăm tuturor celor care vor să se implice pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor să sesizeze de îndată orice activitate ilicită desfășurată de transportatorii pirat”, a menționat IPJ Suceava.

Poliția Suceava a arătat că pentru siguranţa elevilor vor fi identificaţi toţi deţinătorii de autovehicule destinate transportului şcolar. Aceştia vor fi instruiţi cu privire la obligaţiile ce le revin în vederea asigurării unei stări tehnice corespunzătoare şi a utilizării acestor mijloace strict conform destinaţiei.

IPJ Suceava menționează că s-a solicitat și identificarea şi controlarea tuturor unităţilor economice din zona adiacentă unităţilor de învăţământ cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor, conform H.G. nr. 128/1994 privind unele măsuri pentru asigurarea condiţiilor de dezvoltare fizică şi morală a elevilor şi studenţilor.

Poliţiştii din structurile de prevenire, de proximitate şi de la secţiile şi posturile comunale au demarat deja activități de informare și responsabilizare în comunitățile locale.

Astfel, polițiștii de prevenire au avut discuții cu părinții, dar și cu tinerii scopul fiind prevenirea abandonului și absenteismului școlar. În cadrul activităților derulate au fost distribuite de către polițiști peste 2000 de orare personalizate cu recomandări preventive, corespondente fiecărei zile din săptămână.

„Activitățile desfășurate sub egida „Recapitulare la……siguranță!” continuă până la debutul anului școlar, siguranța elevilor fiind o prioritate a polițiștilor suceveni”, mai transmite Poliția Suceava.

(M.T.)

 


Intră acum și în grupul de